Antena Meniu Search
x

Vijeliile au măturat 15 județe! Pe Valea Prahovei, grindina a distrus mai multe case și automobile

Pagube mult mai mari s-au înregistrat în restul ţării. Un bilanţ iniţial al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vorbeşte despre aproape 40 de localităţi

Vezi și

Pagube mult mai mari s-au înregistrat în restul ţării. Un bilanţ iniţial al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vorbeşte despre aproape 40 de localităţi din 15 judeţe afectate de vijelia de noaptea trecută. Acolo unde rafalele nu au creat probleme, a făcut-o grindina. În timp ce autorităţile locale estimează pagubele, astăzi Executivul a alocat banii promişi pentru Vestul ţării. Sume importante merg către şcoli sau spitale, dar şi către biserici.

Pe Valea Prahovei a plouat, însă din cer nu a picat apă. Ci bucăţi uriaşe de gheaţă. După furtună, în Comarnic părea că a nins. Acolo unde grindina nu a creat probleme, a făcut-o ploaia torenţială. În Sinaia, mai multe străzi au fost inundate.

Probleme au fost şi în aer. Fotbaliştii echipei FCSB au trecut prin clipe de groază după ce avionul care trebuia să-i ducă la Cluj Napoca ar fi trecut printr-o zonă unde autorităţile au activat sistemul de rachete antigrindină. 

Deşi de scurtă durata, furtuna din Dâmboviţa a lăsat aproximativ 20.000 de oameni pe întuneric, după ce vijelia a distrus o parte din reţeaua electrică. 

Pe acelaşi subiect

Doar 15 de minute a durat vijelia în Gorj, dar la final oraşele erau de nerecunoscut. Acoperişurile de la patru blocuri au fost smulse de rafalele violente şi aruncate în stradă. În Târgu Jiu, sirenele de urgenţă au anunţat pericolul iminent.

Clujul a fost măturat şi el de furtună. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în localitatea Chinteni.

În timp ce primarii încearcă să estimeze pagubele provocate de vijelia de noaptea trecută, Guvernul a alocat astăzi aproape 30 de milioane de lei pentru judeţele din Vest, afectate de furtuna de duminică. Vor fi reparate 16 spitale, printre care şi Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, a cărui acoperiş s-a prăbuşit şi a fost la un pas să ucidă mai mulţi oameni. Pe lângă şcoli şi spitale, Executivul a alocat o sumă importantă şi pentru reparaţia bisericilor - aproape 4 milioane şi jumătate de lei.  O treime din această sumă, adică 1 milion şi jumătate de lei, va merge doar către două locaşuri de cult din Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vijeliile au măturat 15 județe! Pe Valea Prahovei, grindina a distrus mai multe case și automobile