Antena Meniu Search
x

Un copil din Iași a fost găsit de mama sa mort, ucis de etnobotanice, la doar 12 ani

Un copil de 12 ani din Iaşi a fost găsit mort de propria mamă, după ce dispăruse de acasă cu o seară înainte. Vecinii spun că l-ar fi ucis etnobotanicele.

Vezi și

Un copil de 12 ani din Iaşi a fost găsit mort de propria mamă, după ce dispăruse de acasă cu o seară înainte. Vecinii spun că l-ar fi ucis etnobotanicele, pe care băiatul le-ar fi consumat frecvent. De altfel, nu este greu pentru nimeni să intre în posesia substanţelor psihoactive, pentru că aşa-zisele droguri cândva legale se găsesc la liber pe Internet. Iar dealer-ii nu au scrupule. 

"A mers şi l-a căutat până la 2-3 dimineaţa. Şi nu l-a găsit.", povesteşte sora băiatului. "Vă daţi seama ce-a fost în sufletul mamei. Nu ştiu dacă sunteţi părinţi, să vii să-ţi vezi copilul mort!" Mama l-a găsit dimineaţă. Copilul zăcea întins, pe un teren viran. Mort. 

La 12 ani era consumator de etnobotanice, spun vecinii. Ba chiar şi tatăl lui ştia. Şi ar fi cerut şi ajutor: "Dacă este voie să vândă droguri. Le-am dat lista cu ei şi nu s-a luat în considerare absolut nimic." 

Saga etnobotanicelor nu şi-a găsit rezolvare în ani de zile. Autorităţăţile au făcut liste, au interzis substanţele din etnobotanice, dar au apărut altele. Magazinele, acum ilegale, doar s-au mutat. În online. 

Pe acelaşi subiect

Discuţiile se poartă direct cu dealerii, care nu ascund nimic, semn că nu au teamă. Aşa cum au descoperit reporterii Observator.  

Sunt obişnuiţi cu adolescenţii care le cumpără marfa. În datele autorităţilor, profilul consumatorului de etnobotanice arată îngrijorător. 15 - 24 de ani, tineri care vor să experimenteze lucruri noi, dar şi să scape de răspundere. 

De altfel, în ultimii ani, numărul consumatorilor de droguri din România este în creştere. Aproximativ 15 % dintre elevi şi 24 % dintre studenţi au încercat măcar o dată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un copil din Iași a fost găsit de mama sa mort, ucis de etnobotanice, la doar 12 ani