Antena Meniu Search
x

(P) Curățenia generală de la A la Z: accesorii și produse recomandate

Fie că  îți convine sau nu, din când în când trebuie să îți pui casa la punct și să faci o curățenie generală ca la carte.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 11:39

(P) Curățenia generală de la A la Z: accesorii și produse recomandate
(P) Curățenia generală de la A la Z: accesorii și produse recomandate - Pixabay

De obicei, o astfel de operațiune se declanșează înainte de sărbătorile importante, dar în acest articol ne interesează mai puțin momentul, cât întreg arsenalul de care ai nevoie pentru curățenia generală. Așadar, ți-am pregătit o listă cu principalele produse de curățenie pentru casă și celelalte accesorii necesare.

Găleată și mop

Cele două accesorii sunt indispensabile unei operațiuni atât de ample, așa că nu uita să le incluzi pe lista de cumpărături, în caz că nu dispui de așa ceva. Găleata și mopul sunt necesare pentru curățarea pardoselilor, cu ajutorul apei și al soluțiilor speciale pentru curățat. Folosind mopul, nu mai trebuie să te apleci pentru a freca podele, astfel că această operațiune va fi mai puțin obositoare și îți va lua mai puțin timp.

Soluții de curățare

În această categorie intră mai multe produse, fiecare adaptat pentru anumite tipuri de suprafețe. Astfel, vei avea nevoie de soluții de curățare pentru gresie și faianță, precum și de soluții pentru obiectele sanitare. În cazul acestora din urmă, este indicat să alegi niște produse cu acțiune anticalcar, pentru a îndepărta depunerile care se formează pe chiuvetă, cadă și bateriile instalațiilor sanitare.

O altă categorie de soluții pentru curățare o reprezintă cele pentru geamuri și oglinzi, cele mai multe fiind livrate în recipiente dotate cu pulverizator, pentru a fi mai ușor de folosit. Stocul de materiale trebuie să conțină și soluțiile pentru parchet precum și cele pentru curățarea unor suprafețe din materiale care necesită  o atenție specială, cum ar fi lemnul, piatra, marmura etc.

Ai nevoie și de soluții pentru curățarea covoarelor, iar lista este completată  de produsele pentru dezinfectarea băii.

Detergenți

Ne referim aici la detergenții pentru rufe și cei pentru vase, fiecare cu caracteristicile sale proprii.

Astfel, dacă folosești o mașină de spălat trebuie să achiziționezi un detergent automatic, care nu face foarte multă spumă, fiind special creat pentru aceste dispozitive. Împreună cu detergentul pentru rufe, poți folosi și balsam, pentru ca hainele spălate să fie mai moi și mai parfumate.

De cealaltă parte, detergentul pentru vase trebuie să fie eficient în îndepărtarea grăsimii și să aibă un miros plăcut dar nu foarte puternic. În acest fel, va îndepărta mirosurile resturilor alimentare fără a rămâne impregnat în veselă și a se simți apoi în aroma mâncării.

Consumabile

Lista consumabilelor trebuie să includă bureți pentru vase și bureți din sârmă, lavete din bumbac și microfibră, perii mai moi și mai aspre, capete pentru mop, mănuși de cauciuc și saci pentru gunoi.

Aspirator

Un astfel de dispozitiv este de mare ajutor atunci când faci curățenie generală, ușurând munca și scutindu-te de corvada bătutului covoarelor. Aspiratorul îndepărtează praful de pe suprafețe, scamele și alte resturi din covor, ajungând și în locurile mai greu accesibile. Astfel, poți curăța și pe sub pat sau în spatele dulapului, fără a fi nevoie să muți mobila.

Mai mult de atât, un aspirator cu jet de apă te ajută să cureți și petele de pe covor, fără a fi nevoie să speli suprafața respectivă.

Pentru a lucra mai eficient, este bine să îți faci un plan înainte de a te apuca de treabă, stabilind o ordine clară a lucrurilor pe care le ai de făcut. De asemenea, dacă vrei să nu te întinzi foarte mult cu această operațiune, ocupă-te separat de fiecare cameră și nu încerca să rezolvi simultan mai multe lucruri. Mai trebuie să ști că o curățenie se face de sus în jos, începând cu zonele superioare ale camerei și încheind cu pardoselile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » (P) Curățenia generală de la A la Z: accesorii și produse recomandate