Antena Meniu Search
x

Pacienţii medicului Brunei se destăinuie! "Chirugul călca pe victime fără nici o fărâmă de mustrare de conştiinţă"

Bogdan a fost operat de două ori de doctorul Gheorge Burnei. Prima dată, în anul 2010. Chirurgul i-a montat o proteză la genunchi. Tânărul spune că dispozitivul a cedat după trei ani.

Vezi și

Bogdan a fost operat de două ori de doctorul Gheorge Burnei. Prima dată, în anul 2010. Chirurgul i-a montat o proteză la genunchi. Tânărul spune că dispozitivul a cedat după trei ani.

A urmat o nouă intervenţie chirurgicală. La nici un an, a ajuns din nou la spital, doar că medicul a refuzat să-l mai trateze."

"El spunea că este din titan, dar nu cred. Se rupea instantaneu fără să fac efort, fără să alerg. Ultima dată mi-a spus: eu nu te mai operez. Şi el ştia foarte bine că în România, nu se bagă nimeni. Nu se poate face operaţia, că nu ştie nimeni să o facă", poveşte Bogdan Rachieru.

Acum, Bogdan abia se mai poate sprijini în piciorul bolnav. Are nevoie de o altă intervenţie. De data aceasta în străinătate. Doar că are nevoie de 80 de mii de euro.

Pe acelaşi subiect

"Burnei reinventase un fel de medicină paralelă, contrară oricărei logici curente, călcând pe victime fără nici o fărâmă de mustrare de conştiinţă", a declarat Roman Marchitan, chirurg ortoped, pentru casajurnalistului.ro.

Este declaraţia unui medic rezident care a lucrat cu profesorul Burnei. Grav este că deşi toată lumea pare să fi ştiut ce face doctorul în sala de operaţie, nimeni nu a spus nimic.

Mihai este un alt pacient al chirurgului comparat acum cu Menghele.

"Mi s-a zis că îi trebuie la copil o proteză făcută şi să se gândească cum o face şi pur şi simplu m-a ţinut patru luni până mi-a făcut această proteză. Acum nu poate să meargă fără beţe!", a declarat Rodica Andreiaş, mama lui Mihai.

Copilului de 11 ani i-a fost implantată o proteză făcută de un inginer. Operaţia a fost prezentată, anul trecut, ca o premieră medicală.

Din cauza protezei, şoldul băiatul s-a suprainfectat. Mama lui a cerut să-i scoată de urgenţă dispozitivul medical, unul despre care femeia aflase, între timp, că ar fi o improvizaţie.

De fapt aceste proteze sunt şi unul din motivele pentru care doctorul Burnei este acum în spatele gratiilor.

Reporterii Observator au mers astăzi pe urmele medicului, la firmele de la care îşi procura dispozitivele pe care le implanta copiilor. Prima companie, cea a unui cetăţean turc, care livra protezele în sacoşă, la colţ de stradă.

Sediul firmei care construieşte proteze medicale pentru operaţii de excepţie se află într-un apartament, într-un bloc din Bucureşti Nu răspunde nimeni. Argonmed SRL este firma la care profesorul Burnei îi trimitea pe părinţi să-şi cumpere singuri proteze pentru copiii lor.

Dar în dosarul procurorilor apare şi Institutul Naţional de Mecatronică. Şefii instituţiei spun că au construit proteze pentru doctorul Burnei, dar doar în cadrul legal al unor proiecte de cercetare.

"Activitatea decurgea în felul următor, sigur, se pornea de la o anumită tematică, dânsul concepea anumite elemente protetice pe care ni le cerea să le executăm. Noi făcea această activitate, o traduceam în fapt. Noi le executam din oţeluri speciale destinate acestui scop", a declarat directorul institutului.

Anchetatorii spun totuşi că nu au găsit niciun document care să probeze existenţa acestor programe naţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pacienţii medicului Brunei se destăinuie! "Chirugul călca pe victime fără nici o fărâmă de mustrare de conştiinţă"