Antena Meniu Search
x

Pădurari și șefi de la ocolul silvic, reținuți într-un dosar privind defrișările ilegale din Gorj (Video)

Șapte persoane, între care pădurari și șefi de ocol silvic, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind acuzate că făceau parte dintr-o rețea infracțională responsabilă cu defrișările ilegale din zona Peștisani, Gorj.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.10.2020, 16:22

Pădurari și șefi de la ocolul silvic, reținuți într-un dosar privind defrișările ilegale din Gorj Vezi și
  • Cele șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore într-un dosar privind defrișările ilegale din Gorj.
  • În dosar au fost făcute inclusiv 22 de percheziţii domiciliare.

Doi pădurari, doi șefi de Ocol Silvic, doi ingineri și un om de afaceri sunt acuzați de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de luare de mita, fals intelectual și tăiere ilegală de lemne. 

Potrivit procurorilor, unul dintre șefii de la Ocolul Silvic ar fi primit mită inclusiv o mașină, ca să închidă ochii la ilegalități.

În dosar au fost făcute 22 de percheziţii domiciliare. Prejudiciul este în curs de stabilire.

Mai exact, este vorba de şeful unui ocol, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigarea la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

Procurorii mai anchetează un inginer silvic, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori. 

Mai sunt anchetaţi un şef de district şi un inginer silvic pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului şi administratorul unei societăţi comerciale cu profil exploatări forestiere, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori, instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

De asemenea, au mai fost reţinuţi un pădurar în cadrul unui ocol silvic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori, complicitate la furt de arbori şi un pădurar de canton în cadrul unui ocol silvic, anchetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere nelegală de arbori, furt de arbori, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane. 

Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun, se arată în comunicatul Parchetului.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Diana Speretoiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pădurari și șefi de la ocolul silvic, reținuți într-un dosar privind defrișările ilegale din Gorj (Video)