Antena Meniu Search
x

Parada etniilor din Banat. Spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale, la Festivalul Etnica, în Reşiţa - VIDEO

Este o săptămână cu muzică şi dans la Reşiţa. Reprezentanţii celor 7 etnii din Banatul Montan s-au reunit la prima ediţie a festivalului care sărbătoreşte multiculturalitatea. Oaspeţii evenimentului vor avea parte de o experienţă completă: de la expoziţii şi spectacole de dans şi muzică, până la mâncare tradiţională.

de Vali Popovici

la 21.06.2021, 15:25

Vezi și

Deschiderea festivalului Etnica a fost marcată de o paradă a portului popular. Reprezentanţii celor 7 comunităţi au defilat pe străzile Reşiţei îmbrăcaţi în adevărate opere de artă.

Fată în costum popular: Sunt îmbrăcată într-un costum popular craşovenesc. Este destul de greu de îmbrăcat, ne-a luat aproximativ două ore să ne îmbrăcăm.

Acompaniaţi de muzica Fanfarei oraşului Anina, oamenii cu defilat pe traseul pe străzile oraşului până la Parcul Tricolorului, unde a continuat spectacolul cu muzică şi dansuri tradiţionale.

Cât durează Festivalul Etnica

Cei care ajung la festival pot admira şi o expoziţie în care sunt prezentate obiecte specifice tradiţiilor fiecărei comunități. 

Petronela Glinţa - primaria Resita - organizator: Este o ocazie ca fiecare minoritate care se află aici în zona noastră, în Banat, să-şi prezinte tradiţia, să-şi prezinte portul şi de ce nu, arta culinară.

Festivalul Etnica va continua până pe 27 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Parada etniilor din Banat. Spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale, la Festivalul Etnica, în Reşiţa - VIDEO