Antena Meniu Search
x

Partidele de vânătoare - 3 sfaturi importante pentru începători

Participi la prima partidă de vânătoare din viața ta? Atunci pregătește-te pentru o zi plină de peripeții, în zone rupte total de civilizație. Pentru că ești “boboc” în ale vânătorii, iar experiența ta se rezumă poate doar la trageri în poligon sau noțiuni teoretice despre animalele pe care le vei vâna, vei găsi mai jos 3 sfaturi numai bune pentru o primă partidă de vânătoare.

Partidele de vânătoare - 3 sfaturi importante pentru începători - pixabay.com

Participi la prima partidă de vânătoare din viața ta? Atunci pregătește-te pentru o zi plină de peripeții, în zone rupte total de civilizație. Pentru că ești “boboc” în ale vânătorii, iar experiența ta se rezumă poate doar la trageri în poligon sau noțiuni teoretice despre animalele pe care le vei vâna, vei găsi mai jos 3 sfaturi numai bune pentru o primă partidă de vânătoare.

Așa că citește-le cu mare atenție și ține cont de aceste sfaturi, pentru siguranța ta și a celorlalți vânători, precum și de dragul unei partide de vânătoare de neuitat. Iată cele mai importante lucruri de care să ții cont, atunci când iei parte pentru prima dată la o astfel de activitate:

1. Lumina naturală este extrem de importantă

2. Accesoriile potrivite fac diferența

3. Poartă hainele potrivite

  1. Lumina naturală este extrem de importantă

Cele mai bune partide de vânătoare încep în zorii zilei și se termină înainte că soarele să apună. Lumina naturală poate fi cel mai mare aliat al tău, atunci când mergi pentru prima oară la vânătoare, pentru că vizibilitatea excelentă face diferența într-o zi senină.

Mai mult decât atât, odată cu lăsarea întunericului cresc foarte mult și șansele de a comite greșeli sau de a irosi muniție prețioasă, or terenul de vânătoare nu este tocmai locul potrivit pentru așa ceva. Plus că atunci când noaptea vine, vânătoarea propriu-zisă este înlocuită cu poveștile din jurul focului, spuse de vânătorii cu ani și ani de experiență.

2. Accesoriile potrivite fac diferența

Atunci când mergi la vânătoare, trebuie să ai cu tine o serie de accesorii extrem de importante pentru o astfel de activitate. În cazul în care te rătăcești în pădure, o busolă sau un GPS (în cazul în care ai semnal) te pot aduce înapoi la tabără. Un toc pentru armă îți permite să ai mereu mâinile libere, atunci când explorezi zona în căutarea unui loc cu vizibilitate foarte bună, iar tu poți să o transporți mereu în siguranță.

O lanternă cu LED îți permite o vizibilitate excelentă, în cazul în care noaptea te prinde pe traseu, sau acolo unde lumina soarelui nu ajunge la tine din cauza vegetației prea dese. În cazul în care încă nu ai găsit o sursă bună de lumină pentru prima ta partidă de vânătoare, afla că cele mai bune lanterne led de la EasyLight sunt ergonomice, dispun de fascicul luminos extrem de strălucitor și vin cu o autonomie incredibilă, pentru a nu rămâne niciodată în beznă.

3. Poartă hainele potrivite

Este important să porți haine adecvate pentru prima ta partidă de vânătoare, nu doar pentru a te simți confortabil, ci și pentru a respecta tradițiile vânătorești. Pe net găsești o mulțime de articole vestimentare de vânătoare, ce însumează o serie de calități benefice pentru această activitate:

  • Sunt confortabile;

  • Vin cu imprimeuri de camuflaj;

  • Protejează împotriva precipitațiile abundente;

  • Dispun de buzunare, atât pe pantaloni, cât și pe jachetă.

Ține cont de un aspect extrem de important: poartă întotdeauna o vestă de culoare reflectorizantă, pentru a fi sesizat cu ușurință de ceilalți participanți la vânătoare. Nu risca să porți doar echipamentul cu model de camuflaj, pentru că astfel poți evita orice fel de incident nedorit.

Iată cele mai importante sfaturi pentru vânătorii începători, de care este bine să ții și tu cont, pentru a te bucura de o partidă memorabilă de vânătoare, alături de prietenii tăi. Nu uita că accesoriile potrivite îți permit o mai bună mobilitate, așa că ia cu tine o lanterna LED, cuțit de vânătoare, pălărie ce te protejează împotriva soarelui puternic etc

Mai mult decât atât, hainele pe care le porți pe durata unei zile întregi îți permit un confort sporit, dar te și țin departe de eventualele incidente nedorite, în cazul în care alegi să porți și culori reflectorizante, în combinație cu hainele de camuflaj.

Profită din plin de lumina naturală a zilei, pentru că ai mai mari șanse atunci când vizibilitatea îți permite să identifici mai bine animalele din zonele împădurite și reține un lucru extrem de important: trebuie să respecți cu sfințenie regulile pe care o partidă de vânătoare le impune, pentru a fi primit cu brațele deschise în rândul vânătorilor cu experiență, alături de care te afli pe teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Partidele de vânătoare - 3 sfaturi importante pentru începători