Antena Meniu Search
x

Peggy, un panda roşu de la Zoo Braşov, şi-a găsit perechea, adusă din Croaţia

Nuntă desprinsă din desenele animate la grădina zoologică din Braşov. Peggy, un urs panda roşu, până acum unic în ţară, şi-a găsit perechea, pe Benjamin, care a venit din Croaţia să o cunoască. Deocamdată cei doi sunt destul de timizi, mai ales că toţi ochii sunt pe ei. 

Sorin Secli
de Sorin Secli

la 25.08.2020, 00:06

Vezi și
  • Benjamin a fost adus de la Grădina Zoologică Zagreb.
  • Cei doi ursuleţi au un habitat de 500 de metri pătraţi.

Benjamin a ajuns la Brașov în urmă cu o lună, însă până acum a fost în carantină. De curând a avut prima întâlnire cu Peggy, femela care locuieşte în grădina din oraşul de sub Tâmpa, de mai bine de un an. Cum panda roşu este un animal solitar cei doi s-au evitat la început.

Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Brașov: Cred că e nevoie de un pic de răbdare, însă cu siguranţă se vor înţelege foarte bine. I-am lăsat şi în interior câteva zile împreună şi, din ce am observat, totul a decurs cu bine. 

Încă de la prima apariție, noua familie de panda roșu a devenit vedeta parcului. Părinții dar și copiii au stat cu sufletul la gură să vadă cum cei doi ies din bârlog. 

Benjamin a venit în România tocmai de la Grădina Zoologică din Zagreb, printr-un proiect al Asociației Europene a Grădinilor Zoologice. Iniţiativa urmăreşte reproducerea speciei. Astfel că dacă totul decurge bine, vizitatorii grădinii zoologice vor putea admira puii celor doi în vara anului 2022.

Roger Rois, Șef serviciu Grădina Zoologică Brașov: Au reacţionat conform aşteptărilor. Mă aşteptam ca el , fiind la primul contact cu spaţiul nou, să fie curios şi să înceapă să exploreze, iar ea să iasă şi să-l urmărească pe el şi activitatea pe care acesta o desfăşoară.

Benjamin şi Peggy au la dispoziţie un habitat uriaş, 500 de metri pătrați, dar şi o căsuță de 30 de metri. Aici ursul pisică are suficient loc penntru a se plimba dar şi pentru a se juca după bunul plac. 

Roger Rois, Șef serviciu Grădina Zoologică Brașov: Spaţiul le permite să-şi aleagă fiecare zona de confort, ţinând cont că ele în natură sunt animale solitare care, cu excepţia perioadei de împerechere, îşi au fiecare teritoriul propriu.

În parcul zoologic din Brașov pe lângă cuplul de panda roşu mai trăiesc alte peste 400 de animale. Pentru a le admira pe toate trebuie să plătiţi între 10 şi 20 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peggy, un panda roşu de la Zoo Braşov, şi-a găsit perechea, adusă din Croaţia