Antena Meniu Search
x

Cutremurător! Pompierii au nevoie de consiliere psihologică, dar şi religioasă!

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov primesc consiliere psihologică după intervenția de vinerea trecută de la clubul Colectiv.

 Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov primesc consiliere psihologică după intervenția de vinerea trecută de la clubul Colectiv.

Asistența psihologică, dar și religioasă este asigurată de cinci psihologi și de preotul militar al inspectoratului, conform unei informații publicate pe site-ul ISU.

"Însoțirea psihologică a misiunii a fost realizată în timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul intervenției pompierilor, oficiind o scurtă rugăciune pentru cei decedați. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor încă din noaptea intervenției, demersul continuând și în prezent, având în vedere numărul foarte mare al personalului implicat în operațiunile de salvare. Totodată, în incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov, preotul a oferit suport pentru păstrarea echilibrului sufletesc al cadrelor și al familiilor victimelor", precizează sursa citată.

Întrucât intervenția a avut un caracter "înalt psiho-traumatizant", spun cei de la ISU, compartimentul Psihologie a demarat o campanie de psihoeducație și suport psihologic adresată întregului personal, campanie care se va prelungi și pe parcursul anului 2016 până la acoperirea nevoilor psihologice ale cadrelor.

Reprezentanții instituției reiterează disponibilitatea psihologilor inspectoratului de a oferi suport și asistență de specialitate tuturor celor afectați de acest incident.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cutremurător! Pompierii au nevoie de consiliere psihologică, dar şi religioasă!