Antena Meniu Search
x

Video O altfel de misiune pentru pompierii din Aiud: S-au mobilizat să salveze un câine căzut într-o fosă septică

O viață salvată înseamnă o misiune îndeplinită. Chiar dacă este vorba de cea a unui animal. După acest principiu s-au ghidat și polițiștii din Aiud.

de Monica Palade

la 19.03.2021, 12:51

Vezi și

Salvatorii au avut parte de o altfel de intervenție și au sărit în ajutorul unui câine, căzut într-o fosă septică. Animalul speriat și probabil simțind că nu mai are nicio scăpare s-a refugiat într-un colț.

O altfel de misiune

Din fericire, misiunea a fost una de succes, iar animalul a fost scos de către un pompier care a coborât cu scara la el. După ce s-au asigurat că totul este în regulă cu el, câinele a fost lăsat să se întoarcă acasă.

„Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit pentru salvarea unui animal în mun. Aiud.

Este vorba despre un câine care a căzut într-o fost septică. Câinele a fost extras din fosa septică de către pompierii militari și se află în afara oricărui pericol. Forțe alocate: 1ASAS”, anunță ISU Aiud.

Știre realizată cu ajutorul informațiilor furnizate de reporterul Observator Alex Prunean.

Pompierii de la Galați nu au avut același noroc

În urmă cu câteva săptămâni, și pompierii de la Galați au încercat să salveze un cățel, în urma unui incendiu, dar fără noroc. Incendiul izbucnit în dormitorul apartamentului de la primul etaj nu a fost violent, dar a ars mocnit. Fumul gros a umplut casa scării şi a ajuns până la ultimele etaje. Alertaţi, pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au evacuat tot blocul. 12 locatari au reuşit să iasă singuri, restul au avut nevoie de sprijinul salvatorilor, printre aceştia şi 2 copii.

În apartament se afla o bătrână, care a fost preluată de paramedicii de la SMURD şi transportată la spital. Nepoata acesteia, în vârstă de 26 de ani, a suferit doar un atac de panică. Din păcate, nimeni nu s-a mai gândit la căţelul familiei, care a fost descoperit de pompieri într-o cameră.

Lt. col. Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galați: Din păcate nu au reuşit să-l resusciteze, căţelul familiei, da... Bătrâna a fost transportată la spital, dar din ce am înţeles de la echipajele medicale este în afara oricărui pericol, a suferit doar o intoxicaţie cu fum.

Pompierii bănuiesc că incendiul ar fi pornit de la o ţigară uitată aprinsă.

Citește și: Un câine, salvat dintr-o fântână adâncă de trei metri, le-a oferit salvatorilor o ''îmbrățișare'' drept mulțumire, în China

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O altfel de misiune pentru pompierii din Aiud: S-au mobilizat să salveze un câine căzut într-o fosă septică