Antena Meniu Search
x

PRIMARUL Capitalei, despre AUTORIZAREA Clubului Colectiv: Nu este de competența noastră

Primarul general al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat sâmbătă, în legătură cu incendiul de la Clubul Colectiv, soldat cu zeci de morți și răniți, că nu este de competența PMB să autorizeze astfel de localuri, ci a primăriior de sector

Primarul general al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat sâmbătă, în legătură cu incendiul de la Clubul Colectiv, soldat cu zeci de morți și răniți, că nu este de competența PMB să autorizeze astfel de localuri, ci a primăriior de sector

"Nu autorizăm astfel de localuri pentru că nu este în competența noastră. Tot ceea ce înseamnă aviz de funcționare a unor astfel de societăți se emite de către primăriile de sector. PMB, prin Direcția de Poliție Locală și Control, are dreptul de a verifica modul de autorizații de construcții. Desigur că și aceste localuri", a susținut Ștefănel.

Întrebat dacă poate verifica ce controale s-au făcut până acum, în condițiile în care Poliția locală a constatat că acelui club îi lipsea numai un telefon fix, Ștefănel a răspuns că poate verifica acest lucru, dar dacă se constată contrariul, atunci Primăria Sectorului 4 trebuie să dea răspunsuri în această direcție.

"Pot dispune efectuarea unui control, dacă Direcția mea de Poliție locală a efectuat acel control.

Altfel, comunicatul ar trebui să fie dat de către Primăria Sectorului 4, ce anume s-a constatat în urma controlului pe care l-au desfășurat și ce sancțiuni s-au aplicat, dacă s-au aplicat", a susținut edilul Capitalei.

Întrebat cum comentează faptul că acest club a funcționat fără autorizație de la pompieri, Ștefănel Dan Marin a spus că, dacă este așa, "cei responsabili ar trebui să răspundă foarte serios în fața legii".

În context, el a menționat că a luat legătura cu directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și a fost 'dislocată, urgent, toată partea de medicamente, de ustensile de care au avut nevoie răniții, în urma solicitărilor venite de la spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății'.

Guvernul a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morți și peste 150 de răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » PRIMARUL Capitalei, despre AUTORIZAREA Clubului Colectiv: Nu este de competența noastră