Antena Meniu Search
x

Preţurile au explodat deja şi se anunţă o primăvară cu scumpiri semnificative la alimentele de bază

Prevăzută pentru luna martie, scumpirea alimentelor de bază şi-a făcut loc încă de acum pe rafturi. Untul şi ouăle au cele mai semnificative creşteri.

Vezi și

Prevăzută pentru luna martie, scumpirea alimentelor de bază şi-a făcut loc încă de acum pe rafturi. Untul şi ouăle au cele mai semnificative creşteri, cu aproximativ doi, respectiv un leu şi jumătate. Iar explozia preţurilor este abia la început, avertizează analiştii. Urmează scumpiri la carnea de porc şi la produsele din lapte. 

Cândva nelipsit din frigiderele românilor, untul a ajuns să fie cumpărat doar în caz de nevoie. Preţul unui pachet a explodat în ultima lună. Acum poate fi cumpărat chiar şi cu 13 lei. 

Valul de scumpiri trebuia sa înceapă abia în luna martie, însă sunt câteva alimente de bază la care resimţim deja majorări de preţuri. Spre exemplu, un kg de zahăr costa 2,5 lei, acum este aproape cu un leu mai scump, la fel şi carnea de pui. În decembrie era undeva la 19-20 de lei kg, acum este 21 de lei kg. 

Mai scumpe sunt şi ouăle. La un cofraj de 10 ouă plătim, la sfârşit de ianuarie, cu până la 1,5 lei mai mult. Iar câţiva lei în plus la fiecare aliment înseamnă, lunar, un coş de cumpărături mai scump cu până 400 de lei

De unde anunţau majorări de preţ abia din primăvară, analiştii au acum predicţii şi mai sumbre. Preţul combustibilului este unul dintre responsabilii pentru scumpirile din perioada următoare. 

Un plin de benzină costă acum peste 270 de lei, cu nouă lei mai mult decât în decembrie. Iar litrul de motorină a ajuns să coste, la noi, mai mult decât în ţări ca Luxemburg, Austria sau Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Preţurile au explodat deja şi se anunţă o primăvară cu scumpiri semnificative la alimentele de bază