Antena Meniu Search
x

Alerta "Răpire Copil", nefuncţională! Proiectul a fost implementat în 2011, dar nu a ajutat niciodată

În România, însă, sunt sute de copii despre care nu se mai ştie nimic. Pentru că sistemul de alertă în cazul dispariţiei unui minor, în care am investit sute de mii de euro, nu a funcţionat niciodată.

Vezi și

În România, însă, sunt sute de copii despre care nu se mai ştie nimic. Pentru că sistemul de alertă în cazul dispariţiei unui minor, în care am investit sute de mii de euro, nu a funcţionat niciodată.

"Când un copil este răpit, fiecare secundă contează". Este un slogan care, din păcate, a rămas... doar un slogan, într-un spot de promovare a unui sistem naţional de alertă în cazul răpirii unui copil, un sistem care nu a funcţionat niciodată.

În România, dispar peste 3000 de copii într-un an. 97% sunt găsiţi, de restul de 3% nu se mai ştie nimic.

Părinţii celor patru fetiţe care au dispărut în Iaşi şi au fost găsite în Bucureşti au aşteptat cinci zile o veste de la autorităţi despre copiii lor.  Trei zile, fetele au fost ţinute într-un centru de plasament, fără ca familiile lor să ştie.

Familiile au fost sunate, nu de autorităţi, ci de una dintre fetiţele dispărute. Familiile au reproşat poliţiei că nu s-a grăbit să le găsească. Şi că a mediatizat târziu cazul lor.

Potrivit procedurilor, după ce un părinte semnalează poliţiei dispariţia unui copil, în cel mult 15 minute, printr-o aplicaţie internă, fotografia, semnalmentele şi toate informaţiile ajung la toate structurile din subordinea Ministerului de Interne. Teoretic, în acest moment, pot începe căutările.

Reproşuri la adresa poliţiei vin şi de la Gorj, unde, în urmă cu două luni, o fetiţă de şase ani a fost găsită târziu de autorităţi. Se înecase într-un râu, după ce a fugit de acasă, de frica asistentului social care ameninţat-o că va ajunge într-un orfelinat.

În Canada, de exemplu, una din marile obligaţii ale oamenilor în uniformă e comunicarea cu mass-media şi alertarea organizaţiilor de voluntari, în cazul dispariţiei unui copil. La noi, voluntariatul e aproape inexistent. Iar comunicarea cu jurnaliştii greoiae.

În New York, anul trecut, 7000 de copii dispăruţi au fost găsiţi de voluntari şi aproape 4000 de forţele de ordine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Alerta "Răpire Copil", nefuncţională! Proiectul a fost implementat în 2011, dar nu a ajutat niciodată