Antena Meniu Search
x

Promoțiile false din luna reducerilor. Amenzi de peste 600.000 de lei în magazinele care anunţă că soldează produse

Urmează sezonul ofertelor în magazine, însă nu toate sunt reale! Inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Constanţa au desfiinţat sute de promoţii.

Vezi și

Urmează sezonul ofertelor în magazine, însă nu toate sunt reale! Inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Constanţa au desfiinţat sute de promoţii. Au descoperit că multe sunt false. Îi duc în pierdere pe clienţi sau îi obligă să cumpere două sau mai multe produse, pentru că altfel nu găsesc la raft.

Inspectorii ANPC au verificat aşa-zisele promoţii de la raft din 479 de magazine din ţară. Au avut surpriza să constate că aproape jumătate dintre ele erau înşelătoare. Îi păcăleau uşor pe clienţii neatenţi. 

Metoda "cumperi un produs, mai primeşte încă unul" este cea mai des întâlnită în marile magazine. Teoretic, au preţ redus. Însă, inspectorii au descoperit că nu exista niciun câştig. În unele situaţii preţul promoţional era mai mare decât cel practicat în mod obişnuit. 

Metoda 2+1 este o altă practică a comercianţilor ahtiaţi după profit, atrag atenţi autorităţile. În urma controalelor, inspectorii au mai aflat că unele produse se vând sub această etichetă, însă ele nu pot fi găsite şi individual, la raft.

Atractivă este şi metoda 50% gratis. În spatele acestei sintagme, stă o altă strategie de vânzare. "Iei măsline, te bucuri pentru trei lei şi când ajungi acasă sunt putrede. Iei fructe, tot la fel. Adică sunt compromise, nu sunt bune." Este şi concluzia inspectoriilor ANPC, care au dat amenzi pentru etichetele pe care era specificată o altă calitate a produsului decât cea reală. Este şi exemplul strugurilor. Cât despre menţiunea NUMĂRUL UNU ÎN LUME de pe multe produse... "Această practică deja a devenit escrocherie, în sensul că, companiile care se erijează în a se chema 1, 2, 3, 4, de fapt, nu fac altceva decât să înşele, urmărind profitul." 

Trebuie să fim atenţi ca produsul pe care noi îl cumpărăm la promoţie să conţină şi preţul vechi, preţul vechi, preţul de referinţă, dar şi preţul nou. Pe lângă avertismente, în marile magazine, s-au dat amenzi de aproape 600.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Promoțiile false din luna reducerilor. Amenzi de peste 600.000 de lei în magazinele care anunţă că soldează produse