Antena Meniu Search
x

Video Pruncul gravidei care a murit la maternitatea din Craiova ar fi putut fi salvat? Familia tinerei face acuzații grave. Video

Aşteptarea ne omoară. O tânără, însărcinată în nouă luni, s-a stins la Spitalul de Urgenţă din Craiova, aşteptând rezultatul testului COVID. Nouă ore a fost ţinută într-un izolator, până când a intrat în stop cardiorespirator. Dureros este că pruncul putea fi salvat, dar medicii ar fi refuzat să-i facă cezariană, pentru că nu avea rezultatul testului.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 14.11.2020, 21:51

Vezi și
  • O gravidă a murit, după ce medicii ar fi refuzat să-i facă cezariană, pentru că nu aveau rezultatul testului COVID
  • Douăsprezece ore a fost plimbată între trei spitale
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

''A murit aşteptând rezultatul testului. Nimeni nu s-a uitat la ea, nimeni nu a trecut pe la ea, nimeni nu i-a făcut absolut nimic'', a spus sora femeii. 

Peste câteva zile, Ana ar fi trebuit să aducă pe lume primul copil. Ar fi putut să nască în Paris, acolo unde lucrează iubitul ei. Dar a ales să se întoarcă, să fie împreună cu părinţii. Tatăl se pregăteşte acum s-o înmormânteze.

''Fata mea a murit ca un câine'', a declarat tatăl acesteia. 

Ana a sunat joi la ambulanţă, pentru că avea febră, tuse şi nu putea respira. Douăsprezece ore a fost plimbată între trei spitale. La ora 20.30, a ajuns la Spitalul din Băileşti, cu suspiciune de coronavirus, iar medicii au trimis-o la maternitatea din Craiova. A ajuns acolo la ora 23. A fost ultima dată când sora ei a vorbit cu ea.

''Mi-a spus: "Soră-mea, vezi că am fost la Băileşti, m-a trimis la Filantropia şi sunt cu oxigenul pe nas", a afirmat sora femeii. 

Lorena Dijmărescu, director medical Spitalul Filantropia: Maternitatea COVID de la Filantropia, ca şi spital-suport, primeşte cazuri medii şi uşoare. Gravitatea cazului impune servicii suplimentare de terapie intensivă pe care nu le putem oferi la spital.

La 12 şi jumătate noaptea, a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Craiova. După nouă ore, şi ea, şi copilul, au fost declaraţi morţi. Femeia avea astm, dar şi probleme cu inima.

''Ea de-aia a murit. A stat în izolator singură până a venit acel blestemat de rezultat. Nu au vrut să-i facă cezariană până nu-i fac testul COVID'', a spus iubitul femeii. 

Cristiana Geormăneanu, director medical Spitalul Județean: Avea o saturaţie în oxigen de 75%, foarte scăzută, a fost imediat admisă în aria de izolare unde a fost pusă imediat pe oxigenoterapie cu flux mare. Starea pacientei s-a agravat. La 9 şi 10 a intrat în stop-cardiorespirator brusc.

''A întrebat-o pe cumnata mea dacă vreţi să luaţi şi copilul. O întrebare inumană după ce au făcut'', a afirmat iubitul femeii. 

După deces, a venit şi rezultatul testului COVID. Pozitiv. Moartea gravidei a provocat un val de anchete în toate spitalale prin care a trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pruncul gravidei care a murit la maternitatea din Craiova ar fi putut fi salvat? Familia tinerei face acuzații grave. Video