Antena Meniu Search
x

Video Raiul fructelor s-a mutat într-o livadă din Alba: "Avem prieteni care vin din Spania şi li se pare că sunt mai bune fructele aici în România". 

O livadă din Alba este considerată Raiul fructelor. Nectarinele şi piersicile crescute acolo ajung să fie cele mai cumpărate în pieţele din judeţ.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 08:36

Vezi și

Livada de la Stăuini este învăluită de miresme când poamele se coc. De la nectarine şi piersici plate, până la diferite soiuri exotice care au ajuns în ţara noastră din Spania, toate sunt culese cu grijă, la vremea potrivită.

Sonia Morar: "Soiurile timpurii pot fi un pic mai mici, dar cele spre toamnă arată un pic mai bine, au şi un gust bun... problema este că nu sunt foarte cunoscute la noi, dar în Spania sunt foarte populare"

Pomii s-au adaptat foarte bine climatului românesc, iar gustul şi textura fructelor i-au cucerit pe cumpărători.

Raiul fructelor

Pe acelaşi subiect

Sonia Morar: "Piersica, de obicei, este cea mai acră dintre toate, nectarina poate să ajungă foarte dulce, ne luăm după punctuleţele de pe ele, ca să ne dăm seama şi nectarina plată este, de obicei, foarte dulce. De obicei, piersica se vinde cel mai bine, deși sunt oameni care caută fără puf şi atunci optează pentru nectarină şi platerina sau Paraguayul sunt mai puţin căutate deşi au un gust mai bun decât celelalte două, dar acum depinde de preferinţe".

Ionela Morar: "Fructele sunt foarte bune, chiar avem prieteni care vin din Spania şi li se pare că sunt mai bune fructele aici în România"

Producţia este bogată - aproximativ 16 tone de fructe la hectarul de livadă. Asta în condiţiile în care un kilogram de nectarine, spre exemplu, se vinde cu 12 lei. 

"Momentan, se vând foarte bine pentru că nu le pot face concurenţă piersicile străine faţă de piersicile noastre, care nu sunt stropite cu atâtea soluţii şi cu atâtea tratamente", spune un comerciant. 

Cum aspectul fură privirile, comercianţii nu duc niciodată lipsă de clienţi.

"Cumpăr acest gen de piersici în fiecare săptămână şi îmi plac foarte, foarte mult, pentru că sunt foarte dulci şi foarte gustoase. În special, îmi plac pentru că sunt foarte tari şi, după ceva timp, devin coapte. Dar acum sunt proaspete, deci tari şi sunt perfecte de mâncat. Iubesc asta!", spune un client.

Prin gustul deosebit şi textura de neegalat, fructele din livada de la Stăuini au ajuns să fie din ce în ce mai populare şi mai dorite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Raiul fructelor s-a mutat într-o livadă din Alba: "Avem prieteni care vin din Spania şi li se pare că sunt mai bune fructele aici în România".