Video

Masajele din livada cu trandafiri de Damasc, noua afacere de succes din Hunedoara

De Laura Oană.
Publicat: 06.06.2021, 08:59.
Actualizat: 06.06.2021, 09:10

Masaj ca în al nouălea cer! Este propunerea ademenitoare a unei hunedorence care are o minunată plantaţie de trandafiri de Damasc într-un sătuc, la jumătate de oră de Deva. Pentru că este psiholog, femeia s-a gândit să folosească din plin toate atuurile locului încărcat cu milioane de cupe înflorite. Aşa că a invitat aici câţiva profesionişti în arta masajului şi ideea s-a dovedit a fi vindecătoare.

Vlad e din Sibiu şi practică terapia masajului de 10 ani. A lucrat într-o mulţime de locuri şi acum a descoperit, uimit, ceea ce numeşte "livada de trandafiri". Aici mişcările care relaxează ţesutul muscular şi articulaţiile sunt completate de mirosul puternic al trandafirilor şi culoarea lor jucăuşă.

Vlad Secuianu, maseur: Dacă nu primiţi un masaj sau nu faceţi un masaj în acest mediu, e ca şi cum nu aţi fi făcut masaj niciodată. Punem în practică o terapie a masajului în livada de trandafiri.

Citește și:

Proprietara plantaţiei de trandafiri, Adriana, este de profesie psiholog, dar a vrut mai mult de la viaţă. În urmă cu cinci ani aducea aproape două mii de butaşi de trandafiri din Bulgaria. Din petalele lor se pot face o mulţime de produse. După ce a urmat şi cursuri de masaj, i-a venit ideea de a folosi locul pentru şedinţe în aer liber.

Trandafirii de Damasc, apreciaţi în special pentru miros

Adriana Stretean, administrator plantaţie trandafiri: O să fac toată luna iunie, pe perioada înfloririi trandafirilor, o să fac masaje de relaxare, reflexoterapie, aromoterapie.

Inspiraţi de peisaj, maseurii au şi inventat o nouă tehnică de răsfăţare. La finalul şedinţei, câţiva stropi de apă călduţă imită ploile de vară, apoi mişcările pânzei stârnesc curenţi de aer care se asemănă cu brizele de pe malul mării.

Nicoleta Ciucă, maseur: Este relaxant, este plăcut, te duce cu gândul în al nouălea cer.

Se spune despre trandafirii de Damasc că ar avea 30 de petale şi că miros mai bine decât cele mai fine parfumuri. Pentru că în zonă sunt puţine locuri de cazare, proprietara trandafirilor are de gând să îi poftească aici pe cei cu rulote şi corturi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.