Antena Meniu Search
x

Răspuns INML în cazul „trupurilor ascunse”: „Claudiu Petre a murit pe 30 octombrie și a fost adus direct aici, nu la spital”

Doctorul Mihnea Costescu, cel care i-a întocmit certificatul medico-legal, încearcă să lămurească o moarte care a stîrnit întrebări, spunînd că "am găsit la Claudiu o concentraţie de carboxihemoglobină de 40%, foarte mare. Am înțeles că a intrat de cîteva ori în club ca să salveze oameni"

Doctorul Mihnea Costescu, cel care i-a întocmit certificatul medico-legal, încearcă să lămurească o moarte care a stîrnit întrebări, spunînd că "am găsit la Claudiu o concentraţie de carboxihemoglobină de 40%, foarte mare. Am înțeles că a intrat de cîteva ori în club ca să salveze oameni

"Imediat după tragedia de la ”Colectiv”, cîțiva tineri alergau de la spital la televiziuni și invers în căutarea unui prieten. ”Îl cheamă Claudiu Petre și nu apare nici pe lista morților, nici pe cea a răniților”. Dispariția lui e cea care a născut spaima că cineva ascunde morții și amploarea evenimentului.

Fuseseră la INML și nu-l găsiseră.

Abia după o zi și două nopți, duminică dimineață, Claudiu Petre a fost descoperit la morgă. Era 1 noiembrie.

Misterul plecării, negăsirii și al morții lui s-a accentuat în momentul în care mărturiile celor salvați din club au fost puse cap la cap.

Mai mulți tineri l-au recunoscut din pozele prietenilor ca fiind cel care îi salvase.

Claudiu intrase de mai multe ori în club ca să scoată oameni din flăcări. Părea puternic și intangibil. Ultima dată, cei salvați îl văzuseră ieșind din club și mergînd spre ambulanțe, apoi plecînd cu una dintre ele.

După 36 de ore nebunești, în care ușurarea inițială s-a preschimbat în disperare, prietenii i-au descoperit trupul duminică în zori la INML, acolo unde, susțin ei, îl mai căutaseră și nu-l găsiseră.

Pentru eroismul lor, Claudiu Petre și Adrian Rugină, un alt tînăr care a scos oameni din incendiu, au primit Ordinul Național din partea președintelui Klaus Iohannis.

Întrebările în ceea ce-l privește pe Claudiu au rămas. Iar dubiul asupra cazului lui a întreținut teoria publică a ”morților ascunși de autorități”.

Familia a acceptat să ne dea, prin prieteni, certificatul de deces.

”Petre George-Claudiu născut în anul 1979, luna iulie, ziua 22”.  Data decesului: ”Anul 2015, luna octombrie, ora – ”.

Cauze: ”Insuficiență cardio-respiratorie acută, Intoxicație acută cu monoxid de carbon și fum, Arsuri gradul II pe 15% din suprafața corporală”.

Cel care a semnat certificatul medical constatator al decesului, numărul 1636, este doctorul Mihnea Costescu.

L-am găsit pe medicul legist la etajul 1 al clădirii INML „Mina Minovici”, pe un hol lung, securizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Răspuns INML în cazul „trupurilor ascunse”: „Claudiu Petre a murit pe 30 octombrie și a fost adus direct aici, nu la spital”