Antena Meniu Search
x

Video Relocarea ursului care a băgat spaima în turiştii din Predeal, blocată de birocraţie

În plină criză generată de aparițiile tot mai dese ale urșilor în mijlocul turiştilor, pădurea din Predeal a rămas fără gestionar. Iar relocarea animalului care a băgat spaima în turişti e blocată acum în hârtii.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.03.2021, 09:02

Vezi și
  • Autorităţile ar putea aplica amenzi în legătură cu gestionarea cazului ursului din Predeal.

Vorbim despre ursul care a semănat panică printre turişti, zilele trecute, pe pârtia din Predeal. Animalul a fost ademenit de un instructor de schi, care l-a îndepărtat din zona plină de turişti. De aici, ar fi trebuit să continue treaba autorităţile. Numai că relocarea ursului s-a poticnit în birocraţie.

Contractul pentru gestionarea fondului a fost încheiat între Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt și Ministerul Mediului, pe o perioadă de zece ani. A expirat ieri și, din acest moment, Ministerul Mediului are la dispoziție 120 de zile pentru a găsi un nou gestionar pentru fondul de vânătoare de la Predeal.

Agenția și Garda de Mediu trebuie să ia o decizie în privinţa mutării animalului în altă zonă. După, gestionarul cere de la Ministerul Mediului o autorizație de relocare a ursului și de la gestionarul unui alt fond de vânătoare autorizația de preluare a acestuia.

Autorităţile ar putea da amenzi în legătură cu gestionarea cazului ursului din Predeal 

Elena Bucur, purtător de cuvânt APM Brașov: Din moment ce au identificat ursul care a fost văzut pe pârtia din Predeal, după o atentă monitorizare, în funcție de cum vor primi de la Ministerul Mediului actul de derogare, în vederea relocării sau recoltării, vor putea să pornească și acțiunea respectivă.

Oficialii Regiei Kronstadt spun că se ocupă acum de toate aceste demersuri.

Robert Szep, secretar de stat Ministerul Mediului: Dacă dânșii nu execută prerogativele contractului prin care și-au asumat că ei și după expirarea contractului de gestiune trebuie să asigure administrarea, până la organizarea unei noi sesiuni de atribuire, dacă ei nu fac lucrul acesta, atunci Garda Forestieră, respectiv Garda de Mediu poate să aplice prevederile legale.

Iar prevederile legale înseamnă amendă pentru cel care gestionează fondul de vânătoare. Luarea unei decizii poate dura, timp în care ursul va umbla liber pe pârtii, printre schiori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Relocarea ursului care a băgat spaima în turiştii din Predeal, blocată de birocraţie