Antena Meniu Search
x

Românii încep să ignore ordonanţa de urgenţă

Mai sunt trei săptămâni până pe 15 Mai, data la care starea de urgenţă ar urma să fie ridicată. Cu toate acestea, oamenii deja ignoră ordonanţa şi îşi pun viaţa în pericol. S-au săturat să stea închişi în casă, iar uneori mesajele autorităţilor îi bulversează, spun specialiştii.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 17:58

Vezi și
  • Românii așteaptă ridicarea restricțiilor
  • Oamenii încep să conviețuiască cu noul virus

Chiar dacă ştiu pericolele care îi pândesc, oamenii nu mai suportă izolarea. Iar pe principiul ce nu ştii, nu te omoară, oamenii au început să respingă, spun specialiştii, ştirile negative. Ba, mai mult, unii au început deja să aplice principiul convieţuirii cu virusul.

Constantin Crăiţoiu, Sociolog - E un paradox care s-a întâmplat şi în Italia în zilele de vârf ale pandemiei, când mureau aproape 1000 de persoane pe zi. Oamenii încep să se obişnuiască cu această presiune şi cred că un alt factor important este acela că informaţiile nu sunt clare, nu avem un singur tip de informaţii. Trebuie să stăm în casă, dar unii oameni nu trebuie să stea în casă, o să treacă de la sine, o să obosească virusul, spun anumite teorii, ba nu o să obosească o să revină la toamnă şi aşa mai departe. Şi oamenii ajung până la urmă nici să nu mai ştie ce să creadă. Şi un alt fenomen pe care eu l-am observat, nu se mai documentează, nu se mai informează. Pentru că spun ei, ştirile sunt negative, sunt alarmiste.

În ultimele 24 de ore, forţele de ordine din Dolj au aplicat peste 200 de amenzi, cu o valoare de care depăşeste 650.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Românii încep să ignore ordonanţa de urgenţă