Antena Meniu Search
x

Românii sunt dependenți de internet, conform unui studiu

Trăim în era tehnologiei, iar fiecare zi începe pe telefon. Românii pierd ore în şir în mediul virtual. Iar asta se poate observa în consumul lunar de internet, care este în creştere de la an la an.

Vezi și

Trăim în era tehnologiei, iar fiecare zi începe pe telefon. Românii pierd ore în şir în mediul virtual. Iar asta se poate observa în consumul lunar de internet, care este în creştere de la an la an. Iar, pentru pasionaţi, specialiştii au o veste şi mai bună. În 2019, vom avea internet 5G, adică mult mai rapid. Iar, pentru pasionaţi, specialiştii au o veste şi mai bună. În 2019, vom avea internet 5G, adică mult mai rapid.

Nu ştim ce ne-am face fără internet, dar cert e că anul acesta românii au consumat cu 50 la sută mai multe date faţă de anul trecut. În cifre, un român are nevoie pe lună de 28 de giga de internet.

Şi deşi avem telefoane tot mai deştepte, românii consumă mai mult internet pe calculator. Asta pentru că ne place să descărcăm sau să urmărim online filme şi seriale.

Statisticile Autorităţii Nationale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii arată că 9 milioane dintre români au telefoane deştepte cu conexiuni 4g. 7 milioane dintre noi folosesc telefoane produse înainte de 2016. 3 milioane dintre români au însă telefoane atât de vechi încât nu pot să intre pe internet.

Iar realitatea autohtonă e sumbră. Deşi românii iubesc tehnologia, în doar 60 la sută din locuinţe există o conexiune de internet. Iar rata de penetrare a tehnologiei e cea mai scăzută în mediul rural. Aici în doar jumătate dintre gospodării există fibră optică. Vestea bună e că de anul viitor în România vom avea internet 5G. Deci internet şi mai rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Românii sunt dependenți de internet, conform unui studiu