Antena Meniu Search
x

Tot mai mulţi români suferă de depresie după vacanţă. Semnalul de alarmă tras de specialişti

Mai nervoşi, mai obosiţi, chiar depresivi. Aşa s-au întors mulţi români din vacanţă! Iar psihoterapeuţii au şi explicaţia!

Vezi și

Mai nervoşi, mai obosiţi, chiar depresivi. Aşa s-au întors mulţi români din vacanţă! Iar psihoterapeuţii au şi explicaţia: de cele mai multe ori, încercăm să ne bucurăm de zilele libere într-un mod deloc eficient. Iar la final, ajungem să fim mai obosiţi chiar decât atunci când am plecat în concediu.

Ruxandra şi Eugen s-au întors la muncă după 7 zile libere.  Povestesc că nu au venit prea odihniţi din vacanţa atât de mult aşteptată. Psihologii au remarcat sindromul depresiei post vacanţă. 

ADRIANA BUDA, psihoterapeut:

Constat că am o stare de oboseală care se şi accentuează, pot să apară probleme de insomnie sau din contră, pot să apar , la unele persoane, se manifestă printr-o dorinţă excesivă de a dormi, lipsă de concetrare, o stare de nervozitate!

Asta după ce, în zilele libere, nu ştim ce să facem mai întâi. 

ADRIANA BUDA, psihoterapeut:

În 3-4 zile, pe care le avem, devenim execesivi în tot ceea ce facem!+00:37 Avem ideea că trebuei să ne simţim foarte bine şi cumva pierdem măsura!

Psihoterapeuţii vin şi cu sfaturi pentru a reintra activitatea de zi cu zi. Să nu pierdem nopţile, să facem sport şi să ne apucăm deja de planificat următoarea vacanţă!

Specialiştii în recrutări cunosc exact stările prin care trec angajaţii după vacanţă şi spun că mulţi şefi sunt mai înţelegători în această perioadă.

CORINA DIACONU, manager firmă recrutări:

Este firesc să simţim o oarecare lipsă de energie la locul de muncă, important este să încercăm să reîncepem activitatea cu task-uri mai uşoare care sunt menite să ne aducă satisfacţie!

Tot psihoterapeutii spun că dacă starea de anxietate ne urmăreşte mai mult de o săptămână, ar fi bine să mergem la un specialist. Studiile arată că 7 din 10 români nu îşi dau seama că se confruntă cu o depresie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulţi români suferă de depresie după vacanţă. Semnalul de alarmă tras de specialişti