Antena Meniu Search
x

Scene şocante în Braşov! Imagini ca după război surprinse la Spitalului Judeţean!

Seringi, pansamente folosite şi paturi ruginite aruncate la întâmplare. Sunt imagini ca după război, surprinse în curtea Spitalului Judeţean Braşov. Înăuntru, e şi mai rău.

Vezi și

Seringi, pansamente folosite şi paturi ruginite aruncate la întâmplare. Sunt imagini ca după război, surprinse în curtea Spitalului Judeţean Braşov. Înăuntru, e şi mai rău.

Printre animale şi gunoaie, între ziduri care stau să cadă şi toalete necurăţate de două luni, sunt trataţi pacienţi cu boli grave.

Aici funcţionează secţiile de Neurologie şi Cardiologie, după ce clădirea principală a intrat în renovări.

 În faţa imaginilor arătate de reporterii Observator, conducerea unităţii a reacţionat de parcă le-ar vedea pentru prima oară. 

Un schelet ruginit de pat blochează intrarea în Pavilionul Astra, de la Spitalul Judeţean Braşov. Locul unde cardiacii, diabeticii şi cei cu afecţiuni neurologice au fost mutaţi de curând. 

Sub geamurile sparte, lângă nişte mucuri de ţigări, găsim o parte din arhiva spitalului. Dosare întegi cu date confidenţiale. 

Păşim, cu groază, în interiorul unităţii medicale. Pare mai degrabă o clădire bombardată. Pe zidurile care stau să cadă în orice moment, se preling mizeria şi mucegaiul.

Pacienţii sunt resemnaţi şi prea bolnavi să caute explicaţii. Aşa că fiecare se descurcă aşa cum poate. Vin de acasă cu pachete întregi de şerveţele şi dezinfectant. 

Reporterii Observator au mers cu imaginile groazei la conducerea spitalului. Doar registrele medicale le-au atras atenţia reprezentanţilor. 

În România, curăţenia pare să fie un lux pe care spitalele nu şi-l pot permite. Nici măcar pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

Echipa Observator v-a arătat cum la maternitatea din Fălticeni, incubatoarele pentru bebeluşi erau cărate cu o remorcă de tractor, folosită de obicei pentru transportul gunoaielor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Scene şocante în Braşov! Imagini ca după război surprinse la Spitalului Judeţean!