Antena Meniu Search
x

Video Scos în comă din locul unde trebuia să fie îngrijit. Săptămâni de chin pentru un bărbat internat într-un azil din Prahova. "Era vânăt din cap până în picioare!"

L-a dus la azil şi, după două săptămâni de asa zis "tratament", l-a găsit în pragul comei. Este coşmarul unei femei care şi-a internat tatăl într-un azil privat. Bătrânul avea lovituri pe tot corpul, faţa plină de sânge, era slăbit şi însetat pe un pat murdar. La spital, doctorii au descoperit că avea şi coastele rupte, fisuri ale coloanei şi cheaguri de sânge pe creier. Bărbatul este acum în comă profundă. Atenţie, urmează informaţii şi imagini care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 07.09.2021, 20:07

Vezi și

"Era vânăt din cap până în picioare! Era grena! A fost bătut cu bestialitate!"

 Sunt mărturiile dureroase ale fiicei bâtrânului de 71 de ani. Coşmarul a început la jumătatea lunii trecute. Femeia  l-a internat într-un azil din Câmpina. Era convinsă că aici va fi tratat aşa cum trebuie. 

"Eu l-am dus pe tatăl meu mergând pe picioarele lui. Nu prezenta urme de lovturi nici în zona capului, nici în zona picioarelor", povesteşte fiica bătrânului. Au urmat două săptămâni în care bătrânul nu a putut fi vizitat. "Că în prima săptămână are control DSP şi nu se poate organiza astfel încât să mă lase la vizită, că trebuie să se acomodeze", a adăugat femeia.

Bătrânul este internat în stare gravă

Pe acelaşi subiect

Când, în sfârşit, a putut să-l vadă, fiicei i-au fost confirmate cele mai sumbre presupuneri. Şi-a găsit tatăl chircit de durere pe un pat murdar. Fotografiile pe care femeia i le-a făcut imediat, sunt o palidă mărturie a terorii prin care a trecut bietul bătrân. Aproape piele şi os, avea faţa umflată şi plină de sânge, iar corpul îi era brăzdat de vânătăi. Tratamentul fusese, de fapt, o adevărată tortură. "Apă nu avea, era cu burta lipită de şira spinării. Faţa mi s-a părut desfigurată. Era umflat pe părţile laterale. Am ieşit şocată de acolo", spune fiica pacientului.

L-a mutat imediat la un alt centru.  Însă, rănile grave aveau nevoie de îngrijirea unui medic. La spital, s-a dovedit că suferinţa era chiar mai mare decât se vedea la exterior.  Doctorii i-au găsit bătrânului mai multe coaste rupte şi fisuri la coloană. Iar rănile de la cap au fost atât de violente, încât avea deja cheaguri de sânge. Bărbatul este acum internat la Terapie Intensivă, în comă profundă. "Traumă craniană severă, cu contuzii hemoragice ale creierului. Avea traumă toracică. Era plin de echimoze", a declarat Maria Magdalena Rădulescu, Purtător de Cuvânt IJP Prahova.

Contactată de reporterii Observator, directoarea centrului n-a vrut să facă nicio declaraţie. Nu este prima dată când conducerea azilului este implicată într-un scandal. În urmă cu doi ani, după ce i s-au făcut formalităţile de externare din centru, un bătrân a căzut şi a leşinat. Pentru a nu fi trasă la răspundere, directoarea, care lucrează şi la DSP, a făcut tot posibilul ca bărbatul să fie scos în afara căminului, astfel încât Ambulanța să-l preia de pe domeniul public. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Scos în comă din locul unde trebuia să fie îngrijit. Săptămâni de chin pentru un bărbat internat într-un azil din Prahova. "Era vânăt din cap până în picioare!"