Antena Meniu Search
x

Se împlinesc patru ani de la tragedia care a avut loc la Maternitatea Giuleşti

Un singur buchet de flori şi câteva lumânări lăsate pe treptele Maternităţii Giuleşti.

Vezi și

 Un singur buchet de flori şi câteva lumânări lăsate pe treptele Maternităţii Giuleşti. Doar atât mai aminteşte că astăzi se împlinesc patru ani de la incendiul care a ucis şase nou născuţi şi a rănit grav alţi cinci.

Se întâmpla acum patru ani. O maternitate a groazei din care şase copii nu au mai văzut lumina zilei. Nu şi-au cunoscut părinţii, nu le-au simţit grija şi nu i-au bucurat cu scâncetele lor.

Astăzi, doar două familii au avut puterea să vină în locul în care acum patru ani îşi strigau disperarea. Familia Bostan şi-a pierdut atunci băieţelul, pe Daniel. Au aprins şase lumânări, câte una pentru fiecare înger.

Revoltată, Georgiana cere dreptate. Prima decizia din iulie, anul trecut, nu a făcut decât să îi adâncească durerea. Puţin peste 4 milioane de euro despăgubiri pentru victime, o amendă penală pentru manager şi maternitate şi doi ani de închisoare pentru asistenta Florentina Cîrstea. Până acum, nicio familie nu a fost despăgubită.

Daniel Iorga este cel mai tânăr avocat din dosarul "Maternitatea Giuleşti". Avea doar 23 de ani când a preluat cazul. Chiar şi pentru un profesionist, greutatea evenimentelor e copleşitoare.

A vrut să aducă în faţa instanţei Ministerul Sănătăţii şi Primăria Capitalei, însă fără succes. O decizie definitivă în acest caz ar putea să fie dată cel mai devreme la sfârşitul acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Se împlinesc patru ani de la tragedia care a avut loc la Maternitatea Giuleşti