Antena Meniu Search
x

Agresivitatea în trafic îi face pe mulţi şoferi să se simtă în nesiguranţă pe şoselele din România

Ne simţim tot mai puţin în siguranţăi în trafic din cauza comportamentului şoferilor de lângă noi.

Vezi și

Ne simţim tot mai puţin în siguranţăi în trafic din cauza comportamentului şoferilor de lângă noi şi nu pentru că noi înşine ar trebui să reducem viteza sau să fim mai atenţi. Asta arată un studiu al Ministerului Afacerilor Interne. Dacă până acum zece ani, conducătorii auto spuneau că infrastructura este de vină, acum peste jumătate dintre ei arată cu degetul spre ceilalţi şoferi.

Aproape 70% dintre şoferi spun că nu se simt în siguranţă în trafic, pentru că îi văd pe ceilalţi conducători auto cum încalcă regulile de circulaţie. 

Anul trecut, chiar un şofer al Jandarmeriei a fost surpins gonind cu autocarul pe linia de tramvai, depăşind un tramvai şi evitându-l la limită pe altul. Peste 60% dintre conducătorii auto chestionaţi cred că nu ei, ci alţi şoferi fac manevre riscante în trafic. Zilele trecute un alt angajat al Jandarmeriei a condus pe sens interzis. Iar şicanele în trafic sunt nelipsite.  

Studiul realizat de Ministerul de Interne în 2017 arată că aproape 62% din şoferi dau vina pentru accidente pe infrastructura precară. Şi exemple sunte multe. La intrarea de pe centura pe Autostrada Soarelui dinspre centura Capitalei parapetele sunt distruse, iar cele noi, de rezervă, nu sunt montate.

În Capitală sunt zeci de puncte negre, considerate zone de risc. Centura Capitalei sau Autostrada Soarelui sunt printre cele mai periculoase.

În ţară sunt sute de puncte nevralgice în trafic. Din 623 de kilometri de drumuri naţionale, în ultimii ani, CNAIR a montate separatoare, pentru a elimina riscul accidentelor frontale, doar pe 105 kilometri. Pe drumurile de la noi mor în fiecare an două mii de oameni, în accidente rutiere. Adică cinci în fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Agresivitatea în trafic îi face pe mulţi şoferi să se simtă în nesiguranţă pe şoselele din România