Antena Meniu Search
x

Video Soluţia disperată la care recurg tot mai mulţi români ca să facă un ban în plus. "Pensia nu ne ajunge"

Sărăcia îndeamnă din ce în ce mai mulţi români să treacă pragul caselor de amanet. În speranţa că vor obţine un ban în plus, românii amanetează orice, de la obiecte cu valoare sentimentală la bijuterii, electrocasnice, covoare sau chiar şi maşini. Pentru că mulţi dintre ei nu pot se pot deplasa, o casă de amanet din Sibiu a implementat o nouă metodă - vine la domiciliu, evaluează obiectele şi încheie tranzacţia pe loc. 

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 18:14

Vezi și

Domnul Vasile locuieşte în comuna Pauca, la 50 de kilometri de Sibiu. Reprezentanţii casei de amanet au venit direct la el acasă să evalueze cele două candelabre vechi din cristal pe care vrea să le vândă. "Am venit să vedem, să luam de fapt candelabrele pe care le-am văzut rândul trecut, că am găsit pe cineva care poate să le evalueze", spune reprezentantul firmei de amanet. "Mai bine vândute, că mai trebuie un ban aici, la ţară. Pensia nu ne ajunge şi pe lângă pensie e bine să mai iei un ban", crede Vasile Dancu.

Mulţi români amanetează tot ce au

Sunt tot mai mulţi români care ajung să-şi vândă sau să-şi amaneteze aproape tot ce au. Din cauza cererii tot mai mari, casele de amanet au introdus echipe mobile. "Acest serviciu, am ales să-l implementăm deoarece au fost clienţi care au venit la noi în magazin, dar nu aveau posibilitate de a se deplasa cu ele, ba fiind mai mari, mai grele sau preţioase, şi fiindu-le teamă să nu le deterioreze", explică Adrian Cherciu, manager marketing. 

"Toată lumea apelează la servciile noastre datorită situaţiei, că vorbim  de pensionari, colecţionari, elevi, antreprenori sau chiar firme. Până nu de mult se tranzacţionau metale preţioase, aur, argint, doar că datorită situaţiei economice se tranzacţionează o gamă variată de produse", a precizat Liviu Andrei, manager casă de amanet.

Cel mai scump obiect de la casa de amanet

Cel mai scump produs aflat la vânzare în casa de amanet din Sibiu este o motocicletă de peste 40 de mii de euro. Cele mai vândute obiecte sunt electronicele, electrocasnicele, bijuteriile, mașinile și obiectele de artă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Soluţia disperată la care recurg tot mai mulţi români ca să facă un ban în plus. "Pensia nu ne ajunge"