Antena Meniu Search
x

Video "Sparg vreo 3-4.000 de euro". Cât plăteşte o familie cu doi copii să mânânce meniul zilei pe litoral

Este cel mai aglomerat weekend din acest sezon pe litoralul românesc. Peste 230.000 de turişti au rezervări în acest sfârşit de săptămână la malul mării, un record al acestei veri. Costineşti este vedeta, a fost om lângă om pe plajă şi în apă, iar în staţiune cu greu mai găseşti un loc liber de cazare .  

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 06.08.2022, 21:37

Vezi și

O mare de oameni pe plajă şi în apă. Aşa a arătat astăzi staţiunea Costineşti. Pe şezlonguri nu se mai găseau locuri libere, iar ceaşafurile s-au întins unul lângă altul. 

David Cristian, chelner: Mult mai aglomerat faţă de weekendul precedent, dar încercăm să facem faţă în aşa fel încât să mulţumim pe toată lumea.

Peste 40 de mii de turişti sunt în acest weekend în staţiune, iar gradul de ocupare este de aproape sută la sută. 

Alexandru Bălan, președinte asociația patronală Costinești: În acest an, Costineşti este cea mai aglomerată staţiune de pe litoral. Cine mai doreşte să vină la Costineşti trebuie să se grăbească şi să-şi facă rezervare. Cazările, preţurile sunt situaţe între 150 de lei şi 500 de lei, în funcţie de condiţiile de cazare. 

Pe acelaşi subiect

Cel mai aglomerat weekend la mare

Preţuri pentru toate buzunarele sunt şi la mâncare. 

Georgeta Kreici, manager terasă: O familie cu 2 copii, dacă alege să mânânce de exemplu meniul zilei, 100 de lei se încadrează cu tot cu băuturi. 

Alexandru Bălan, președinte asociația patronală Costinești: Cel mai mic meniu a la cart, undeva la 37- 45 de lei.

Turiştii nu se mai uită la bani când e vorba de distracţie. 

ReporterCâte zile staţi la mare?

Turist: Astăzi şi mâine.

Reporter:  Două zile, atât?

Turist: Două zile, că începe munca de luni şi nu îmi permit să stau mai mult, din păcate.

ReporterCe buget aveţi pentru weekendul ăsta?

Turist: 1.000 de euro.

Turist: Vreo 10 - 15 zile.

ReporterCât cheltui?

Turist: Sparg vreo 3-4 mii de euro.

Distracţie şi aglomeraţie este şi în Mamaia în ultima lună de vară. Şi aici, turiştii se împart între cei care vin în concediu şi cei fug la mare doar în weekenduri.

Răzvan Chițan, administrator plajă: În acest weekend e cel mai aglomerat de până acum, se simte un val mare de turişti şi pentru weekendul viitor ne aşteptăm la şi mai mulţi. 

Oana Tănase, manager hotel: Cererea a fost mai mare decât oferta pe acest weekend şi pentru săptămâna viitoare este tot cerere mare.

iar weekendul următor sunt aşteptaţi şi mai mulţi turişti la mare, mai ales că luni, pe 15 august, este Sfânta Marie şi e zi liberă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » "Sparg vreo 3-4.000 de euro". Cât plăteşte o familie cu doi copii să mânânce meniul zilei pe litoral