Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Omul care transformă crengile în artă

Abstractul în artă e deja un stil consacrat, şi orice obiect, oricât de banal poate deveni o capodoperă.

Vezi și

Abstractul în artă e deja un stil consacrat, şi orice obiect, oricât de banal poate deveni o capodoperă. Astăzi vă voi arăta un român care reuşeşte să transforme în opere de artă ceva ce noi trecem cu vederea de cele mai multe ori.

Natura este cel mai desăvârşit artist. Oricât am încerca, oricât de bogată ne-ar fi imaginaţia, nu vom întrece niciodată Mama Natură. Iar Ioan Galgoczy a înţeles poate cel mai bine acest lucru. Tocmai de aceea arta lui nu transformă natura. Ci o desăvârşeşte şi ne-o prezintă într-o formă accesibilă.

Imaginaţia e doar inteligenţa care se distrează. Iar acolo unde noi am vedea un ciot, o bucată de lemn neînsufleţită şi neştiută, Ioan vede altceva. O pasăre măiastră, un zâmbet, o căprioară. Orice altceva decât o bucată de lemn.

Pădurea e a doua lui casă. Când nu e acasă, în atelier, este printre copaci. Caută. Gândeşte. Găseşte. Odată găsită bucata perfectă, este dusă în atelier. Aici, urmează să devină o operă de artă.

Ioan Galgoczy a fost meşter tâmplar o viaţă întreagă. Dar pasiunea şi mai ales talentul şi le-a descoperit în urmă cu trei ani. Dar niciodată nu e prea târziu. Iar el este exemplul perfect. Curtea i-a devenit o galerie de artă.

Majoritatea lucrărilor sale sunt expuse în curtea casei din Gherla. Nu că nu s-ar găsi cumpărători. Motivul este altul. Şi, la fel ca fiecare operă ce-i iese din mâinile dibace, sculptorul este unic. Pentru că, spre deosebire de mulţi, vede frumosul chiar şi acolo unde nu te-aştepţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Omul care transformă crengile în artă