Antena Meniu Search
x

Ce spune conducerea spitalului privat din Constanţa după ce o tânăra a murit la naştere: 'Cauza a fost o anomalie rară'

Teodora Mocanu a murit din cauza unei anomalii rare. Tânăra din Slobozia a murit la scurt timp după ce a născut într-un spital din Constanţa.

Ce spune conducerea spitalului privat din Constanţa după ce o tânăra a murit la naştere - Observator

Teodora Mocanu a murit din cauza unei anomalii rare. Tânăra din Slobozia a murit la scurt timp după ce a născut într-un spital din Constanţa.

Conducerea spitalului privat a remis, astăzi, un comunicat de presă în care a explicat cum s-a derulat naşterea şi cauza care a dus la moartea Teodorei.

"În data de 24.01.2018, la ora 00:26, a avut loc naşterea pe cale naturală a unui făt viu de sex masculin, cu greutate 2600 gr, Apgar 8-9, cu adaptare neonatală bună. Nou-născutul are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor secţiei de Neonatologie din spitalul nostru.

Referitor la evoluţia travaliului şi a naşterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală. În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurior clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană.

Pe acelaşi subiect

Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare.

Pe parcursul monitorizărilor prenatale, inclusiv în cadrul episodului de spitalizare actual, au fost discutate cu pacienta modalităţile de naştere, cu prezentarea beneficiilor şi riscurilor aferente fiecăreia, pacienta alegând informat o naştere naturală pe uter cicatricial post-cezariană.

Menţionăm că, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit condiţiile pentru  travaliul de naştere post-cezariană, aşa cum sunt enunţate în literatura de specialitate.

Transferul s-a realizat conform procedurii de transfer interclinic,  s-a luat legătura cu echipa secţiilor ATI şi Obstetrică-Ginecologie ale SCJU Constanţa, fiind comunicate toate informaţiile şi datele relevante pentru caz, în vederea pregătirii intervenţiei chirurgicale de urgenţă.

Echipa Isis Hospital  va continua să încurajeze naşterea naturală, considerând că este dreptul oricărei femei să cunoscă şi să decidă informat modalitatea de a naşte. 

Suntem alături de familie şi vom oferi întregul nostru sprijin  şi suport acesteia", se arată în comunicatul spitalului privat Isis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ce spune conducerea spitalului privat din Constanţa după ce o tânăra a murit la naştere: 'Cauza a fost o anomalie rară'