Ştefan Mindea a dat America, să salveze în România

Publicat: 01.12.2014, 19:24.
Actualizat: 01.12.2014, 19:58

Sunt şi români care au plecat de bunăvoie din ţară. Dar, chiar dacă şi-au făcut un viitor printre străini, au simţit că locul lor e acasă, în România

Sunt şi români care au plecat de bunăvoie din ţară. Dar, chiar dacă şi-au făcut un viitor printre străini, au simţit că locul lor e acasă, în România

Aici, unde pot să facă ceva pentru români. Unul dintre ei este neurochirurgul Ştefan Mindea. Are educaţia de top a Statelor Unite, dar şi bunul simţ al ardeleanului. A făcut performanţă la Stanford, dar a considerat că e mai de folos în România. O ţară pe care a părăsit-o când era copil, despre care nu-şi amintea foarte multe.

Planul său este să dezvolte, în viitor, un program de rezidenţiat în colaborare cu americanii.

La numai 36 de ani, ajungea să conducă departamentul de neurochirurgie minim invazivă. Era cel mai tânăr şef de secţie din istoria spitalului. Şi nu se gândea să vină în România.

Talentul l-a pus pe lista celor mai buni medici de la Stanford cinci ani la rând.

Până ca America să-l facă doctor de succes, altcineva l-a învăţat să fie om. Bunica lui, o femeie simplă, dintr-un sat din marginea Zalăului. Tot bunica l-a învăţat şi valorile cu care urma să pornească în viaţă.

Douăzeci de ani mai târziu, Ştefan Mindea ajungea în România.

În România simt că e mai greu să fii un medic bun fată de State, pentru că trebuie să fii foarte descurcăreţ, MUSCA şi admir medicii care se luptă în acest sens.

Întors acum doi ani, şi el a avut de luptat. A durat mai bine de jumătate de an până i-au fost recunoscute studiile de la Stanford.

Acum, Ştefan Mindea face performanţă în mediul privat din România.

Ştefan are o detaşare. O detaşare pe care a transmis-o colegilor din echipă. Pe lângă toate acestea, bineînţeles siguranţa aceea profesională. Faptul că fiecare operaţie este sigură.

Deşi a urcat pe culmile succesului, nu şi-a pierdut modestia. Nici credinţa că viaţa nu stă numai în mâinile medicilor.

Ştefan Mindea are planuri mari în România. În următorii ani vrea să dezvolte un program de rezidenţiat în colaborare cu Stanford.

Citește și
Eveniment • acum 15 minute
Foto
O terapie nouă le dă bolnavilor de Covid-19 din Timişoara o şansă în plus la viaţă
recomandari pe a1.ro
Corina Dănilă a împlinit 49 de ani. Vedeta a distribuit fotografii din copilărie și adolescență, nemaivăzute până acum
Social • acum 18 minute
Foto
Vacanţă de lux în spaţiu: 55 de milioane pentru un sejur de 10 zile

Top știri

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia
1
Extern • ieri la 12:06

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia

O mamă a sărit în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul. În urma impactului, femeia și-a pierdut viața.

PARTENERI
Lidia Buble, probleme de sănătate! Cântăreața nu mai poate să vorbească! Cum s-a afișat pe internet!
spynews.ro
'Vrei să mă împuşti? Vino, sunt la o nuntă' - Dialogul fabulos între interlopi cu câteva minute înainte de odioasa crimă din SUA
gandul.ro
Anamaria Prodan, `lucrată` pe la spate de dușmanul ei de moarte! Din cauza lui, Gigi Becali a umilit-o și a râs de propunerile ei
prosport.ro
"Mi-a oferit un cadou de 250.000 de euro!" Ioana Năstase, ieşire publică fără precedent: "În postura de amantă nu prea stau!"
antenasport.ro
Când avea numai 15 ani cucerea lumea cu Laguna albastră. Ce mai face și cum arată Brooke Shields la 55 de ani
CaTine.ro
După marele concert marca RBD, Maite Perroni vorbește despre refuzul foștilor ei colegi, Poncho și Dulce
tvhappy.ro
ULTIMELE ȘTIRI
21:28 Autorităţile schimbă regulile campaniei de vaccinare, la o lună de la startul acesteia 21:26 O terapie nouă le dă bolnavilor de Covid-19 din Timişoara o şansă în plus la viaţă 21:23 Vacanţă de lux în spaţiu: 55 de milioane pentru un sejur de 10 zile 21:12 Știrile zilei, 27 ianuarie 2021. A început marea reprogramare la vaccinuri, într-o zi în care bilanțul în lume a depășit 100 de milioane de cazuri 20:57 Românii s-au înghesuit în centrele de vaccinare, în ultima zi de imunizare înainte de marea reprogramare 20:56 Înapoi la muncă cu ajutorul terapiei: 90.000 de euro pentru consilierea angajaţilor 20:27 Eroarea de comunicare care a tăiat profitul restaurantelor: Pierderi fără vinovaţi 20:24 Înainte să se arunce în aer, cu copilul în casă, un tată din Neamț și-a avertizat fosta soție și presa. Poliţiştii au ajuns prea târziu 20:23 Caz suspect în Olt, unde un bărbat ar fi murit din cauza infectării cu noua tulpină de coronavirus 19:55 Capcană periculoasă pe șosea. La un pas de tragedie, după ce a căzut cu mașina în groapă
CITEȘTE PE A1.ro
Ce mai face și cum arată Oana Lis, soția lui Viorel, de când a dispărut din spațiul public
A1.RO
Mihai Morar s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce a spus despre starea lui de sănătate
A1.RO