Antena Meniu Search
x

Ştefan Mindea a dat America, să salveze în România

Sunt şi români care au plecat de bunăvoie din ţară. Dar, chiar dacă şi-au făcut un viitor printre străini, au simţit că locul lor e acasă, în România

Vezi și

Sunt şi români care au plecat de bunăvoie din ţară. Dar, chiar dacă şi-au făcut un viitor printre străini, au simţit că locul lor e acasă, în România

Aici, unde pot să facă ceva pentru români. Unul dintre ei este neurochirurgul Ştefan Mindea. Are educaţia de top a Statelor Unite, dar şi bunul simţ al ardeleanului. A făcut performanţă la Stanford, dar a considerat că e mai de folos în România. O ţară pe care a părăsit-o când era copil, despre care nu-şi amintea foarte multe.

Planul său este să dezvolte, în viitor, un program de rezidenţiat în colaborare cu americanii.

La numai 36 de ani, ajungea să conducă departamentul de neurochirurgie minim invazivă. Era cel mai tânăr şef de secţie din istoria spitalului. Şi nu se gândea să vină în România.

Talentul l-a pus pe lista celor mai buni medici de la Stanford cinci ani la rând.

Până ca America să-l facă doctor de succes, altcineva l-a învăţat să fie om. Bunica lui, o femeie simplă, dintr-un sat din marginea Zalăului. Tot bunica l-a învăţat şi valorile cu care urma să pornească în viaţă.

Douăzeci de ani mai târziu, Ştefan Mindea ajungea în România.

În România simt că e mai greu să fii un medic bun fată de State, pentru că trebuie să fii foarte descurcăreţ, MUSCA şi admir medicii care se luptă în acest sens.

Întors acum doi ani, şi el a avut de luptat. A durat mai bine de jumătate de an până i-au fost recunoscute studiile de la Stanford.

Acum, Ştefan Mindea face performanţă în mediul privat din România.

Ştefan are o detaşare. O detaşare pe care a transmis-o colegilor din echipă. Pe lângă toate acestea, bineînţeles siguranţa aceea profesională. Faptul că fiecare operaţie este sigură.

Deşi a urcat pe culmile succesului, nu şi-a pierdut modestia. Nici credinţa că viaţa nu stă numai în mâinile medicilor.

Ştefan Mindea are planuri mari în România. În următorii ani vrea să dezvolte un program de rezidenţiat în colaborare cu Stanford.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ştefan Mindea a dat America, să salveze în România