Antena Meniu Search
x

Presupusa conversaţie dintre turnul de control din Minsk şi piloţii Ryanair: ''Aveţi o bombă la bord''

Departamentul de aviație al ministerului Transporturilor din Belarus a publicat o stenogramă a ceea ce se presupune că este conversația dintre turnul de control din Minsk și piloţii Ryanair.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 25.05.2021, 17:12

Presupusa conversaţie dintre turnul de control din Minsk şi piloţii Ryanair: ''Aveţi o bombă la bord''
Presupusa conversaţie dintre turnul de control din Minsk şi piloţii Ryanair: ''Aveţi o bombă la bord'' - Profimedia Images

Autorităţile din Belarus au transmis echipajului zborului Ryanair cu destinația Vilnius că avionul lor are la bord un dispozitiv explozibil, sugerând să îl devieze spre Minsk, potrivit unei transcrieri publicate marți de ministerul Transporturilor.

"Avem informaţii de la serviciile speciale care afirmă că o bombă se află la bord şi că ea poate fi activată deasupra Vilniusului", a declarat controlul traficului aerian de la Minsk, recomandând ca aeronava să aterizeze.

Pilotul a cerut confirmarea informaţiei

Pilotul a pus la îndoială originea amenințării cu bomba. Însă, autorităţile din Minsk au declarat că aceasta fusese trimisă cu puţin timp înainte prin e-mail. Belarusul a sugerat de mai multe ori ca avionul să aterizeze în Minsk, spunând că este ''recomandarea noastră''.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, luni, autoritățile din Belarus au declarat că decizia de a ateriza la Minsk a fost luată independent de dorinţa pilotului și că el avea opțiunea de a merge fie în Polonia, fie în Ucraina. Acestea au mai adăugat că amenințarea cu bombă ar fi provenit din partea grupului palestinian Hamas, printr-un e-mail adresat aeroportului din Minsk. Ulterior, autorităţile au reiterat această afirmație în declarația de marți.

Ministerul Transporturilor a mai afirmat, marți, că reprezentanții agențiilor internaționale au fost invitați pentru ''o analiză suplimentară a circumstanțelor'' incidentului.

Organizațiile invitate sunt Organizația Aviației Civile Internaționale, Asociația Internațională pentru Transportul Aerian, Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației și Autoritățile de Aviație Civilă din UE și SUA.

Avionul Ryanair care călătorea de la Atena la Vilnius avea la bord un activist de opoziție care a fost arestat pe aeroportul din Minsk după ce toți pasagerii au debarcat pentru un control de securitate, conform Hindustan Times

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Presupusa conversaţie dintre turnul de control din Minsk şi piloţii Ryanair: ''Aveţi o bombă la bord''