Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Toamna, profită de ocazie și bate recordul la pescuit!

Multe zone de pescuit din țara noastră arată grozav și sunt asemănătoare verii, până toamna târziu, în octombrie-noiembrie.

de Redactia Observator

la 14.10.2020 , 11:47

Toamna, profită de ocazie și bate recordul la pescuit!

Pasionații de pescuit au multe motive să vină în Deltă sau în alte zone cu bălți și lacuri în această perioadă a anului, mai ales că pentru ei cea mai mare distracție este aceasta.

Află care este farmecul pescuitului în ultimele luni de toamnă, care sunt oportunitățile ce se prezintă în această țară fantastică, indiferent că este vorba despre pescuit în Deltă, pe râuri, bălți sau lacuri.

1. Este cald, iar nivelul apei este mai mic

Articolul continuă după reclamă

Din cauza secetei nivelul apei pe Dunăre și în Delta Dunării a scăzut; specialiștii au anunțat și faptul că afluenții Dunării nu aduc un volum important de apă, ca în alți ani.

Când debitele sunt mici în râuri, iar nivelul apei devine mai scăzut în lacuri, canale și bălți, este mai ușor să prinzi pește. În această perioadă a anului, peștii au mai puține locuri în care să se ascundă și sunt mai ușor de găsit.

2. Concurența la pescuit este mai mică între pescari

Toamna este un anotimp magic, așteptat de acei pescari care vor să bată recordul la pescuit. Acum peștii sunt foarte activi, mai ales în octombrie-noiembrie. Concurența la pescuit poate fi mai mică între pescari pentru că perioada concediilor s-a terminat, iar unii nu prea mai au timp liber, decât în zilele de weekend.

3. Ai parte de experiențe frumoase

Toamna ai parte de zile calde sau ploioase, depinde de noroc. Uneori este cald ca în zilele de la sfârșitul verii, sau plouă și temperaturile sunt scăzute. Oricum ar fi, pescarii sunt încântați de experiențele lor trăite la pescuit.

4. Apele sunt pline de pești

Toamna apele sunt mai calme, iar peștii se hrănesc mai frecvent, dar mai ales dimineața și la sfârșitul zilei. peștii cunosc ciclul anotimpurilor și sunt sensibili la semnalele pe care le transmite natura. De pildă, atunci când vremea se schimbă brusc, când plouă, se pescuiește la răpitor; știuca "mușcă" bine pe vreme ploioasă.

Pentru a avea succes la pescuit, trebuie să profiți de vreme și să fii la malul apei la momentul potrivit.

5. Peștii sunt mai mari

Dincolo de avantajele și dezavantajele pe care le aduce acest anotimp, interesul pescarilor este îndreptat asupra peștilor răpitori. Toamna se pescuiește bine la știucă și la alți pești răpitori. Aceștia preferă temperatura apei din această perioadă, care este puțin mai scăzută, fapt ce face ca peștii să fie mai activi și în căutarea hranei.

Toamna, mediul devine prielnic, promovează viața și activitatea peștilor în această perioadă. În acest anotimp sunt șanse pentru pescari să prindă pești mai mari.

6. Pescuitul pe iazuri și bălți, toamna, este distractiv

Pescuitul la crap, toamna, în iazuri poate aduce momente de distracție, având în vedere că localizarea acestui pește în corpurile de apă – cum sunt bălțile și lacurile – poate fi o provocare. Cheia succesului la pescuit este o montură pentru crap de cea mai înaltă calitate.

7. Condiții mai bune de pescuit

Apa puțin mai agitată toamna ridică la suprafață substanțele nutritive și creează un lanț trofic, care alături de alți factori (lumina soarelui, nivelul scăzut al apei) poate fi un avantaj pentru peștii răpitori în acțiunile lor de vânătoare, pentru a se hrăni.

8. Pescarii au nevoie de scule și momeli de pescuit de bază

Pescarii folosesc și anumite strategii la pescuit, pentru prinderea unor capturi mari. Ei profită de aceste momente când peștii răpitori sunt mai activi și utilizează năluci de dimensiuni semnificative, pentru a le trezi interesul și a avea succes în prinderea lor.

9. Toamna, pescuitul la știucă este mai ușor

Unii pescari ar spune că pescuitul la știucă nu este ușor niciodată, însă trebuie să recunoască că au șanse mai mari să prindă știuca, toamna. Acest pește nu înoată foarte mult, deoarece petrece timp în ambuscadă și așteaptă să vâneze prada; deci pescarii, pentru a prinde știuca, trebuie să o caute.

Știuca este un pește care nu-și consumă energia în zadar, adică, dacă decide să-și atace prada și ratează, există o șansă foarte mică să repete greșeala.

10. Petreci timp de calitate în natură

Pescuitul este relaxant, îmbunătățește răbdarea, gradul de atenție și de concentrare, te menține în formă și sporește imunitatea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Toamna, profită de ocazie și bate recordul la pescuit!