Tocana cu legume de toamnă - o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească!
Tocana cu legume este o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească cu vinete, ardei și roșii, perfectă pentru acest sezon.
Tocana cu legume este o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească cu vinete, ardei și roșii, perfectă pentru acest sezon.
De ce ingrediente ai nevoie pentru tocana cu legume:
1 ceapă medie
4-5 ardei verzi lunguieți
3-4 roșii
5-6 căței de usturoi
4-5 vinete
20 ml ulei de măsline
sare
pătrunjel.
Cum se face tocana cu legume!
Cureți și speli legumele, apoi le tai fâșii. Usturoiul îl tai feliuțe. Într-o tigaie wok, incingi uleiul și rumenești ceapa, treptat adaugi și amesteci usturoiul, ardeii și vinetele. Pui roșiile, date pe răzătoare cu 400 ml apă călduță, acoperi cu capac și lași pe foc mediu, până scade sosul.
Servești cald cu pătrunjel tocat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰