Tocana cu legume de toamnă - o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească!
Tocana cu legume este o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească cu vinete, ardei și roșii, perfectă pentru acest sezon.
- Tânăr răpit cu duba din parcarea unui bloc din Bucureşti. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- Craterul din Slănic are 15 m adâncime, cât un bloc de cinci etaje. Groapa ar fi trebuit să fie astupată azi-noapte, dar nici urmă de muncitori
Tocana cu legume este o mâncare ușoară, inspirată din bucătăria turcească cu vinete, ardei și roșii, perfectă pentru acest sezon.
De ce ingrediente ai nevoie pentru tocana cu legume:
1 ceapă medie
4-5 ardei verzi lunguieți
3-4 roșii
5-6 căței de usturoi
4-5 vinete
20 ml ulei de măsline
sare
pătrunjel.
Cum se face tocana cu legume!
Cureți și speli legumele, apoi le tai fâșii. Usturoiul îl tai feliuțe. Într-o tigaie wok, incingi uleiul și rumenești ceapa, treptat adaugi și amesteci usturoiul, ardeii și vinetele. Pui roșiile, date pe răzătoare cu 400 ml apă călduță, acoperi cu capac și lași pe foc mediu, până scade sosul.
Servești cald cu pătrunjel tocat.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰