Vrei să găteşti cea mai bună friptură? Avem reţeta perfectă! Atenţie, vei avea nevoie de UN PAI şi O LADĂ FRIGORIFICĂ (VIDEO)
Un video, postat pe un canal Youtube dedicat gătitului, propune o reţetă inedită de pregătire a fripturii. Aveţi nevoie de un pai, o pungă sigilată şi o ladă frigorifică.
Un video, postat pe un canal Youtube dedicat gătitului, propune o reţetă inedită de pregătire a fripturii. Aveţi nevoie de un pai, o pungă sigilată şi o ladă frigorifică.
Tehnica inedită imită o metodă des utilizată în emisiunile de specialitate de la televiziunea: gătitul în baie de apă fiartă. Este însă, mult mai ieftină şi mai la îndemână decât ce se vede pe micile ecrane.
Puneţi bucata de carne, împreună cu puţin unt, într-o pungă cu sigiliu. Închediţi-o aproape complet. În spaţiul liber lăsat introduceţi un pai şi extrageţi tot aerul din pungă, după care sigilaţi-o.
Fierbeţi apă într-un ceainic, după care răsturnaţi-o într-o ladă frigorifică goală. După ce temperatura apei ajunge la 54 de grade, puneţi punga cu carne în ea.
Lăsaţi-o în lada închisă 50 de minute, după care scoateţi carnea din pungă, ştergeţi-o cu un şerveţel absorbant şi perpeliţi-o în tigaia încinsă, timp de un minut.
Înainte de a o savura, asezonaţi-o cu sare şi piper negru.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰