Torturi din Grecia, ultima fiţă pentru masa de Crăciun
Puţine sunt gospodinele care mai asudă deasupra ligheanului de aluat. Nu merită munca, mai ales că toate cofetăriile se întrec în oferte dulci. Cozonaci, tarte, prăjituri sau torturi personalizate, toate sunt la mare căutare.
De câteva zile, e nebunie în cofetării. De la prima oră a dimineţii, până seara se prepară mii de cozonaci şi cel puţin câteva zeci de sortimente de prăjituri.
Anul acesta avem un volum foarte mare de muncă. Comenzi peste comenzi, de cozonaci, prăjituri, tarte, comenzi personalizate, prăjituri şi ne aşteptăm şi la un volum şi mai mare.
Un cozonac, ca la mama acasă, costă în jur de 50 de lei, însă ne scuteşte de ore bune de stat în bucătărie. Iar prăjiturile sau tartele pornesc de la 5 lei bucata.
Anul acesta, produsele tradiţionale se iau la întrecere cu oferta în trend. În Bucureşti, moda urbană impune pe masa de Crăciun checuri, prăjituri sau torturi aduse tocmai din Grecia. Sunt doar o idee mai scumpe decât rivalele autohtone. Spre exemplu, un kilogram de tort e 60 de lei.
(...)
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰