Antena Meniu Search
x

Românii consumă de patru ori mai puţine brânzeturi faţă de media europeană

Gusturile în materie de brânzeturi se rafinează tot mai mult, iar delicatese franţuzeşti, italieneşti şi elveţiene îşi fac loc pe piaţa din România.

Vezi și

Gusturile în materie de brânzeturi se rafinează tot mai mult, iar delicatese franţuzeşti, italieneşti şi elveţiene îşi fac loc pe piaţa din România. Românii nu mai mănâncă brânză, ci fromage. Şi nu doar pentru ocazii speciale, înlocuiesc telemeaua cu brânză camembert.  

Alexandru Piţigoi ne pregăteşte un festin pentru papilele gustative. Alege cele mai rafinate bânzeturi din cele aproape 200 de sortimemnte pe care le are în fromagerie. 

Prima regulă în servirea brânzeturilor rafinate este consumul după intensitatea gustului. A doua regulă e la fel de importantă. Brânzeturile se consumă la temperatura camerei. 

Iar ca festinul să fie garantat: "În general noi servim cu un fruct, miere, dulceața și diverse sortimente de pâine, e vorba de a adauga branzei aciditate, alt gust, textură care să potenţeze aroma."

În hipermarketuri, preţurile brânzeturilor rafinate pornesc de 50 de lei şi pot depăşi 100 de lei pe kilogram

Un român mănâncă doar 5 kilograme pe brânzeturi pe an, de 4 ori mai puțin față de un european. Cei mai mari consumatori din lume sunt francezii. Cu peste 26 de kilograme pe an, de fiecare locuitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Românii consumă de patru ori mai puţine brânzeturi faţă de media europeană