Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trasee montane aproape de Bucureşti. Drumeţii uşoare şi scurte, dar foarte frumoase

Tot mai mulţi bucureşteni s-au obişnuit să-şi petreacă weekendurile şi chiar vacanţele în zone verzi situate în apropiere de Bucureşti, astfel încât să nu mai piardă mult timp pe drum.

de Redactia Observator

la 15.05.2024 , 18:24

Specialiştii recomandă numeroase trasee montane situate în apropiere de Bucureşti Specialiştii recomandă numeroase trasee montane situate în apropiere de Bucureşti - Profimedia (imagine ilustrativă)

Şi cum vara lui 2024 se anunţă a fi una caniculară, ne aşteptam ca bucureştenii să caute să fugă, cu fiecare ocazie pe care o au, departe de betoanele din oraşul care s-a mărit pe zi ce trece.

Una dintre soluţiile avute de bucureşteni la dispoziţie o reprezintă aventurile în aer libere bifate pe trasee montane situate în apropierea Capitalei.

Trasee montane uşoare pentru familii cu copii

Articolul continuă după reclamă

La acest capitol, specialiştii vin cu numeroase propuneri din care amintim o plimbare pe Creasta Baiului, din Munţii Baiului, traseul Babele - Cabana Caraiman - Crucea Caraiman - Babele, din Munţii Bucegi, sau traseul Cabana Ciucaş - Tigăile Mari - Vârful Ciucaş şi retur, din Munţii Ciucaş.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, minicalatorii.ro recomandă şi traseul Mănăstirea Turnu - Mănăstirea Stânişoara şi retur, din Masivul Cozia, sau traseul Satul Peştera - Şaua Joaca şi retur, din Masivul Piatra Craiului.

Drumeţii scurte aproape de Bucureşti 

Pentru posibilitatea de a efectua drumeţii scurte aproape de Bucureşti se recomandă puncte de interes precum Vulcanii Noroioşi, platoul salin Meledic, tabăra de sculptură de la Măgura sau chiar munţii din jurul Braşovului.

Totuşi, trebuie luat în calcul faptul că, indiferent de cât de scurtă este drumeţia pe care o avem în plan, ea trebuie neapărat să îmbine utilul cu plăcutul, astfel că ideal ar fi să bifăm drumeţii care ne asigură privelişti de vis.

Cele mai frumoase drumeţii pe Valea Prahovei 

Pe Valea Prahovei se pot face numeroase drumeţii prin care să obţinem posibilitatea de a bifa peisaje de vis. Totuşi, cei mai mulţi dintre specialişti recomandă drumeţiile care pleacă din Sinaia, staţiune considerată a fi "poarta către Bucegi".

De asemenea, de pe Valea Prahovei se recomandă drumeţiile care pleacă din Breaza, Buşteni şi Azuga, precum cele care duc către Cascada Urlătoarea sau traseul care duce către Crucea eroilor de pe Caraiman.

Plimbări aproape de Bucureşti cu seniori 

Locaţii considerate cu adevărat apropiate de Bucureşti şi potrivite pentru plimbări în aer liber sunt Cornu, Comana şi Delta Neajlovului. De asemenea, se pot efectua plimbări extrem de plăcute în zone precum pădurea Snagov sau staţiunea Cheia.

Specialiştii recomandă inclusiv posibilitatea de a apela la serviciile unui club de echitaţie pentru a petrece timpul într-un mod plăcut, în apropiere de Bucureşti. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri sociale » Trasee montane aproape de Bucureşti. Drumeţii uşoare şi scurte, dar foarte frumoase