Antena Meniu Search
x

Video Urşii zăriţi tot mai des pe potecile turistice, după ce au ieşit din hibernare. Avertismentul salvamontiştilor în caz că dăm nas în nas cu sălbăticiunile

O dată cu venirea primăverii, urşii ies din hibernare! Aşa că - atenţie, turişti! În ultima perioadă, în judeţul Neamţ, sălbăticiunile şi-au făcut apariţia tot mai des pe potecile turistice. Iar pentru a ne bucura de drumeţii în siguranţă trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi esenţiale, atunci când ne aventurăm în munţi.

de Angela Bertea

la 22.03.2024, 10:12

Vezi și

Salvamontiştii nemțeni recomandă tuturor celor care intenționează să se aventureze pe munte, în aceasta perioadă, să își programeze atent drumeția pentru a nu fi surprinşi de lăsarea întunericului și totodată să pornească pe potecile turistice doar în grupuri. 

Urşii zăriţi tot mai des pe potecile turistice, după ce au ieşit din hibernare

De asemenea, cei care urcă pe munte nu trebuie să se abată de pe traseele turistice amenajate. În cazul în care întâlnesc animale sălbatice, turiștii sunt sfătuiți să nu interacţioneze cu ele, să nu le hrănească sau să se apropie de ele pentru a le filma sau fotografia. Mai mult, iubitorilor de natură li se recomandă să parcheze mașinile doar în zonele special amenajate și să nu lase alimente în interior.

Salvamontiştii din Neamţ au câteva recomandări și pentru localnicii care stau în zone de munte și anume: să nu lase deschise, descuiate pe timpul nopţii uşile caselor sau ale anexelor gospodărești. Și nu în ultimul rând, cei care observă un urs în apropierea gospodăriilor să sune imediat la 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Urşii zăriţi tot mai des pe potecile turistice, după ce au ieşit din hibernare. Avertismentul salvamontiştilor în caz că dăm nas în nas cu sălbăticiunile