Antena Meniu Search
x

Schimbări în Codul Silvic. Plimbări cu bicicleta prin pădure doar cu acordul proprietarului. Niciun cuvânt despre defrişările ilegale

Sunt schimbări în Codul Silvic. Concret, unul dintre articolele modificate prevede acum restricţii pentru cei care vor să se plimbe cu bicicleta prin pădure. La fel, sunt vizaţi şi cei care vor să facă drumeţii sau să campeze. Toţi vor trebui să ceară acordul proprietarului pădurii înainte să pornească în aventură. Niciun cuvânt însă despre combaterea exploatărilor ilegale. Aşa că noile prevederi au agitat spiritele inclusiv printre activiştii de mediu. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.04.2024, 14:06

Vezi și

Principalul motiv este legat de necesitatea instaurată de proiectul noului Cod Silvic, de a cere acordul proprietarului de pădure pentru acces, fie că vorbim de proprietar privat fie că vorbim de stat.

Ce înseamnă acest lucru? Indiferent dacă vrem să mergem în pădure cu bicicleta sau la pas sau chiar dacă suntem voluntari şi pur şi simplu strângem gunoaiele de pe jos sau vrem să verificăm dacă se fac tăieri ilegale, vom avea nevoie de acordul proprietarului. Evidet, lucrurile nu funcţioneză aşa pentru că nimeni nu-şi va da acordul dacă ştie că face tăieri ilegale. Noile prevederi au agitat spiritele printre activiştii de mediu. 

Proiectul noului Cod silvic a fost finalizat de Ministerul Mediului, a fost pus în dezbatere publică şi acum este pe masa de analiză a Comisiilor de specialitate din Senatul României. ONG-urile de mediu au făcut o petiţie care îşi propune să strângă 100.000 de semnături, 58.000 dintre acestea fiind deja strânse. Iniţiatorii petiţiei spun că această prevedere privind acordul pentru accesul în pădure a a fost pusă în noul Cod silvic după dezbaterea publică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Schimbări în Codul Silvic. Plimbări cu bicicleta prin pădure doar cu acordul proprietarului. Niciun cuvânt despre defrişările ilegale