Antena Meniu Search
x

O femeie trăieşte un coşmar! Trei operaţii în şase luni şi se pregătea de a patra

O femeie din comuna Pantelimon trăieşte un coşmar. Prima dată a fost operată de peritonită, iar apoi medicii i-au montat o plasă care să-i ţină organele. Aşa au început problemele şi a urmat altă operaţie

Vezi și

O femeie din comuna Pantelimon trăieşte un coşmar. Prima dată a fost operată de peritonită, iar apoi medicii i-au montat o plasă care să-i ţină organele. Aşa au început problemele şi a urmat altă operaţie

La 42 de ani, Constanţa îngrijeşte singură trei copii. Bărbatul ei a plecat în străinatate şi le mai trimite bani. Când îşi mai aminteşte.

În aprilie însă, femeia a primit o lovitură grea. S-a îmbolnăvit şi a fost dusă de urgenţă la Spitalul Judeţean ilfov. Aşa a început coşmarul.

"Mi-a scos şi un ovar, peritonita direct. M-am trezit la reanimare, am stat şase zile acolo". A fost, însă, doar prima intervenţie dintr-un şir de trei operaţii. Toate cu probleme.

Constanţa spune că nimeni n-a avertizat-o că există riscuri şi că după operaţie pot apărea complicaţii. În cea de-a doua intervenţie, doctorii i-au fixat cu o plasă organele interne care din pricina efortului ar fi putut să iasă prin incizie.

A urmat a treia operaţie în trei luni cu anestezie generală. Şi tot n-a scăpat de dureri, ba chiar a făcut acum o nouă infecţie.

Azi dimineaţă, femeia a fost, din nou, la spital. De această dată, însă, însoţită de reprezentantul juridic al firmei pentru care lucrează şi de un reporter Observator. Iar situaţia s-a schimbat rapid. Femeia a primit toate informaţiile necesare şi a fost transferată de la medic, la şeful secţiei de chirugie. Iar a patra operaţie a devenit brusc doar o posibilitate.

Comunicarea între doctor şi pacient este în multe cazuri în România doar un vis frumos. Pacienţii români se plâng că drepturile lor rămân, de multe ori, pe hârtie.

Suntem pe locul 30 în Europa la capitolul informare, motiv pentru care Protecţia Consumatorului va lansa o campanie de informare în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O femeie trăieşte un coşmar! Trei operaţii în şase luni şi se pregătea de a patra