Antena Meniu Search
x

Video Tronsonul de autostradă Râşnov-Cristian, inaugurat cu opt luni mai devreme decât era prevăzut

Sfârşitul de an aduce încă o inaugurare de autostradă. Este vorba de tronsonul Râşnov-Cristian, parte din autostrada Ploieşti-Braşov. Tronsonul are o lungime de 6,3 kilometri, iar lucrările pentru construirea lui au fost finalizate cu peste opt luni înainte de termenul stabilit iniţial. Asta chiar e o noutate. Iar şoferii pot folosi tronsonul începând de aseară.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.12.2020, 14:26

Vezi și
  • Autostrada funcţionează, în prezent, ca şosea ocolitoare pentru comuna Cristian şi pentru staţiunea Râşnov şi face parte din proiectul Braşov-Comarnic.

Lucrările la tronsonul de autostradă au început în luna mai a anului trecut. Vorbim despre 6,3 kilometri de autostradă şi 3,7 kilometri de drumuri de legătură.

Mihai Nica, responsabil de proiect: Ar fi trebuit să terminăm lucrările anul viitor pe la sfârşitul lui august”.

Autostrada funcţionează, în prezent, ca şosea ocolitoare pentru comuna Cristian şi pentru staţiunea Râşnov şi face parte din proiectul Braşov-Comarnic.

Întreg sectorul de drum poate fi străbătut în 4 minute

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: ”Este important fiecare tronson de autostradă pe care îl finalizăm şi îl dăm în trafic. Am auzit discuţii: domnule, s-a întâmplat în acest an să daţi în trafic cioturi de autostradă. Eu spun că orice tronson de autostradă finalizat nu trebuie să rămână muzeu în aer liber”.

Costul total al tronsonului de şase kilometri a fost de 140 de milioane de lei.

Comunicatul CNAIR

"Joi, 17.12.2020, începând cu ora 19:00, a fost dat în trafic lotul Râşnov - Cristian, format din 6.3 km de drum în regim de autostradă şi 3.56 km drum de legătură, în regim de drum expres (4 benzi de circulaţie). Circulaţia a fost deschisă după ce reprezentanţii CNAIR au făcut recepţia la terminarea lucrărilor", arată CNAIR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul obiectivului au fost realizate două pasaje pe autostradă, trei pasaje peste autostradă, un pod pe drumul de legătură şi 4 sensuri giratorii: intersecţie cu DN 73 (început autostradă), intersecţie cu DJ 112B (sfârşit autostradă – început drum legatură), intersecţie cu DN73, intersecţie cu DN73 (sfârşit drum de legatură).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Tronsonul de autostradă Râşnov-Cristian, inaugurat cu opt luni mai devreme decât era prevăzut