Antena Meniu Search
x

Video Dezvăluiri în exclusivitate: În apartamentul groazei din Oneşti au mai avut loc două agresiuni asemănătoare, în care a fost implicată familia ucigaşului

Încep să cadă primele capete din poliţie la trei zile de la sechestrarea din Oneşti, încheiată cu moartea a doi oameni. Iar misiunea a stat sub semnul incompetenţei de la început până la sfârşit.

de Adrian Obreja

la 04.03.2021, 20:30

Vezi și

Observator a descoperit în exclusivitate că familia ucigaşului a mai avut în ultimii ani, nu una, ci două agresiuni asemănătoare în acelaşi apartament. Mai mult, ministrul de Interne a confirmat azi un detaliu înfiorător: una dintre victime avea pe corp urme de muniţie neletală. Când au tras, mascaţii au nimerit şi ostaticul. 

O intervenţie compromisă de la început

Intervenţia de la Oneşti a fost compromisă de la bun început. Au acţionat târziu, haotic şi prost. Patru poliţişti plătesc cu funcţie eşecul soldat cu moartea a doi oameni. Au fost schimbaţi din funcţie şeful şi adjunctul poliţiei din Oneşti. Şi au fost demişi şeful şi adjunctul Inspectoratului de Poliţie Bacău. 

Lucian Bode, ministru de Interne: "Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele şi nu a informat corect şi complet eşalonul superior". 

Un mod elegant de a spune că luarea de ostatici a fost tratată cu relaxare din start.

Agresor: - Băi! Bag cuţitul ăsta în ei! Băi nu mă calmez deloc.,

Poliţist: - Vă rog să vă abțineți!

Poliţiştii nu l-au luat în serios până în ultima clipă pe Gheorghe Moroşan. Deşi bărbatul ameninţase explicit că va face un gest extrem. 

Paul, fratele unei victime: "Cică stai liniştit, că ne-am uitat, omul n-are niciun antecedent". 

Lucian Bode, ministru de Interne: "A fost ignorat trecutul autorului".

Două incidente asemănătoare în casa groazei

În acelaşi apartament au mai fost, nu unul, ci două incidente asemănătoare. Potrivit surselor Observator, în urmă cu zece ani, soţia şi fiica agresorului au sechestrat un muncitor de la complexul chimic.

Iar în 2016, tot soţia a agresat un alt bărbat, venit să facă ordine în fosta lor locuinţă. Acesta a povestit, în exclusivitate pentru Observator, prin ce a trecut. 

Fost muncitor: - "Deci vecinii au sesizat că cineva tropăieşte. A dat cu spray, am deschis uşa când am văzut că a pus mâna, i-am blocat mâna, a căzut spray-ul jos.. Ea că e apartamentul ei. A venit Poliţia. Veniţi, daţi reclamaţie la poliţie. Atât s-a întâmplat. - Poliţia după v-a mai căutat? Nu".

Femeia a fost, pe parcursul luării de ostatici, în legătură permanentă cu soţul. Chiar sub ochii poliţiştilor. 

Ce spune avocatul femeii

Iacob Valentin, avocatul Aureliei Moroşan: "Îşi susţine soţul în totalitate, dar nu s-a gândit în niciun moment că soţul va ajunge unde e ajuns. Cu privire la acele coliere ele erau achiziţionate de mai multă vreme, soţul ei motivându-i că au o defecţiune la motor. Ea a luat de bună afirmaţia"

Ca haosul să fie complet, în timpul evenimentelor s-au schimbat comandanţii. Au pasat responsabilitatea de la unul la celălalt. Poliţiştii vor fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu. 

Lucian Bode, ministru de Interne: "Principala deficienţă constatată a fost cea referitoare la relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă".

Gafe pe bandă rulantă

Gafele au continuat. Una dintre victimele de la Onești are pe corp răni produse de gloanțe de cauciuc. Familia a primit acordul să desigilizeze sicriul aseară pentru ca trupul tânărului, despre care s-a descoperit între timp că ar fi avut COVID, să fie analizat. Din nou. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: "Erau urme de la muniţie neletală. Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima". 

Gheorghe Moroşan este în continuare internat la Spitalul Judeţean Bacău. A fost operat astăzi pentru o hemoragie internă. 

Valentin Ciocântă, Parchet Tribunalul Bacău: "Momentan nu s-a stabilit momentul audierii autorului celor două crime. TAIE starea lui de sănătate nu permite acest lucru". 

Potrivit surselor Observator, procurorii vor cere mandat de arestare în lipsă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dezvăluiri în exclusivitate: În apartamentul groazei din Oneşti au mai avut loc două agresiuni asemănătoare, în care a fost implicată familia ucigaşului