Meniu
Search
x

Motivul INCREDIBIL pentru care furtuna a OCOLIT Bucureştiul, miercuri seara

Bucureştiul s-a apărat singur de urgia prognozată de meteorologi. Capitala României a fost ca o insulă de căldură sub stratul gros de nori

la 21.09.2017, 20:04
Vezi și

Bucureştiul s-a apărat singur de urgia prognozată de meteorologi. Capitala României a fost ca o insulă de căldură sub stratul gros de nori, asemănător celui care a devastat duminică Timişoara. Căldura oraşului a fost ca un scut care a împins norii spre nord-vest. Şi ne-a scăpat de  furtuna care s-a dezlănţuit în Ilfov sau Ialomiţa. Panica dinaintea furtunii, însă, a împărţit Capitala în două. Unii au glumit pe seama măsurilor luate de autorităţi. Alţii au considerat că niciodată nu strică să fii prevăzător. 

Furtuna de cod galben a lovit cu măsuri diferite cartierele Capitalei. Dacă în est sau în sud a fost o furtună obişnuită de vară, în nord şi vest a adus grindină şi vânt de aproape 90 de kilometri pe oră. 

După opt seara, oră la care meteorologii au prognozat că deasupra Bucureştiului se va dezlănţui furtuna, s-a întâmplat un fenomen neaşteptat. Bucureştiul a fost ca o insulă de căldură sub stratul gros de nori, de până la 13.000 de metri, asemănător celui care a adus duminică potopul în Timişoara. Căldura oraşului a împins aşa-numitele celule noroase spre nord-vest. Iar furtuna anunţată la Bucureşti s-a dezlănţuit în Ilfov şi Ialomiţa, cu forţa unui cod portocaliu. 

Alertaţi de autorităţi, ieri-după amiază, bucureştenii au fugit să se pună la adăpost de furtună. La ora 16.00, traficul era blocat. Şi mult mai intens, faţă de astăzi, la aceeaşi oră, potrivit aplicaţiei Waze. <punem in oglinda hartile>  Mai multe maşini s-au lovit în pasajul Băneasa. Capitala a fost întărită în stradă cu echipaje medicale şi de pompieri. 

Pe acelaşi subiect

În Capitală, ca şi în judeţele aflate sub avertizare de furtună, părinţii s-au grăbit să-şi ia copiii de la şcoală şi, în drum spre case, unii au golit rafturile magazinelor, ca să-şi facă provizii de vremea rea.

Alertele autorităţilor au schimbat ritmul Capitalei. Nimic exagerat pentru unii. 

Alţii au considerat că alertele au provocat panică în oraş. După panică, a urmat aşteptarea. De la ferestrele caselor, bucureştenii erau pregătiţi să fotografieze urgia. Şi pentru că n-a venit, au umplut Internetul de glume.

Dincolo de panică, glume, avertizări sau măsuri luate de autorităţi, ziua de ieri ne-a învăţat pe toţi ceva. Furtuna de ieri ne-a arătat că vremea ne poate surprinde întotdeauna. Indiferent de prognozele meteorologilor sau de alertele autorităţilor este bine ca fiecare dintre noi să fim prevăzători. Nu a fost urgie în Capitală, dar a murit un om. Niciodată nu strică să-ţi iei mai multe măsuri de siguranţă atunci când este vorba de viaţa ta sau a copilului tău. Şi nu ar fi prea mult nici dacă am încerca să ne gândim şi la cei din jur. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Motivul INCREDIBIL pentru care furtuna a OCOLIT Bucureştiul, miercuri seara