Antena Meniu Search
x

Video Viitura care a făcut prăpăd în Bihor va ajunge în câteva zile la granița cu Ungaria. Trei sferturi din țară, în continuare sub amenințarea inundațiilor

În Bihor, viitura a lovit cu atâta putere încât a luat case cu totul pe sus. Ca prin minune, nu au murit oameni, dar pagubele sunt considerabile. Iar ameninţarea ploilor nu a trecut. Aproape toată ţara a intrat sub avertizare de ploi şi inundaţii în următoarele două zile.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 19:56

Vezi și

Viitura a luat pe sus casa unei familii şi a purtat-o ca pe o cutie de chibrituri câteva sute de metri. Din fericire, cei care locuiau în ea, doi adulţi şi patru copii, au scăpat nevătămaţi.

Pompierii au reuşit să-i salveze la timp de furia Crişului Pietros, ieşit din matcă de atâtea ploi. Nu au lăsat niciun suflet în calea viiturii.

Pompier: ”Un cățel și o pisică. Îi ducem la adăpost acolo în altă casă”.

Viitura a inundat grădini și locuințe, sute de animale au murit înecate

Pe acelaşi subiect

Oamenii din mai multe localităţi bihorene au trăit o noapte de groază de teama apelor dezlănţuite.

Bătrână: ”Rau a fost că nu am dormit, nu am putut dormi de frică”.

Degeaba au înălţat pompierii diguri cu saci de nisip. Pe lumină, dezastrul s-a văzut mai bine: gospodării distruse, culturi şi grădini inundate, animale înecate.

Viitura s-a dus, dar zone întregi rămân încă sub ape.

Acum, pericolul se îndreaptă încet-încet către vecinii de la vestul României. Specialiştii avertizează că viitura istorică de pe Crișul Negru, care a depăşit cu 60 de centimetri ultimul record de acum 21 de ani, va ajunge în câteva zile la granița cu Ungaria.

Ninsoare și viscol în Munții Bucegi

Nu doar ploile au făcut ravagii, ci şi ninsoarea. În Bucegi a nins ca-n plină iarnă, iar temperaturile au coborât chiar şi până la minus 10 grade Celsius.

Meteorologii de pe Vârful Omu cu greu au ieşit din staţia meteo. Iar afară abia au reuşit să ţină piept rafalelor de vânt puternice ca un uragan, cu viteze de 120 kilometri pe oră.

Doar cerul albastru se vede deasupra unui peisaj de gheaţă şi zăpadă viscolită.

Ploi și furtuni în trei sferturi de țară

Vremea rea nu a trecut. Până vineri, trei sferturi din ţară va fi sub ameninţarea ploilor. Meteorologii au emis noi avertizări de furtuni atât pentru zonele deja afectate, cât şi în toată Transilvania. De parcă nu ar fi fost suficient, topirea zăpezii de pe munte va aduce noi viituri în Ardeal.

În weekend vom avea parte de un respiro, iar temperaturile vor creşte uşor. De la mijlocul săptămânii viitoare, însă, se întorc ploile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Viitura care a făcut prăpăd în Bihor va ajunge în câteva zile la granița cu Ungaria. Trei sferturi din țară, în continuare sub amenințarea inundațiilor