Antena Meniu Search
x

Video Crișul Pietros a luat pe sus o casă și a distrus-o. Familia cu cei patru copii fusese evacuată cu câteva ore înainte

Inundațiile fac ravagii în județul Bihor, unde Crișurile au ieșit din matcă și amenință șoselele, culturile și chiar gospodăriile oamenilor. Echipajele ISU au surprins momentul în care o casă este luată pur și simplu de ape.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 18.05.2021, 22:30

Vezi și

O casă modulară din satul Cociuba Mică, comuna Pietroasa, a fost luată de apă, marți seara. Un echipaj ISU a filmat momentul în care Crișul Pietros dislocă imobilul și îl duce în aval.

ISU Crișana ajutase anterior familia care locuia acolo să se mute. La recomandarea autorităților, cei doi părinți și patru copii s-au dus din timpul zilei la niște rude. Pompierii militari au rămas mobilizaţi în zonă, mai ales că în Bihor este încă în vigoare o avertizare nowcasting cod roşu de inundaţii.

Într-o cotitură a râului, construcţia modulară s-a spart şi a fost complet distrusă.

ISU Bihor precizase anterior că, în localitatea Cociuba Mică, o familie cu patru copii a fost evacuată preventiv, viceprimarul comunei recomandându-le să se mute, până la normalizarea situaţiei, la rudele care locuiesc într-o casă situată într-o zonă mai sigură. Casa familiei se afla în imediata proximitate a Crişului Pietros, al cărui nivel crescuse în urma precipitaţiilor abundente.

Pe acelaşi subiect

Cod roșu de inundații

A plouat în nordul Munţilor Apuseni în 24 de ore cât pentru o lună întreagă, iar specialiştii se tem de ce este mai rău. Au emis deja o avertizare cod roşu pentru râurile din zonă, care este valabilă până miercuri, la ora 12.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Iad – bazin superior amonte Ac. Leşu, Drăgan - bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenţi ai Crişului Repede), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Beiuş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Beiuş – amonte confluenţă cu râul Valea Roşie, Valea Roşie, judeţele: Bihor şi Cluj”, anunţă hidrologii.

Avertizări au fost şi pentru judeţele Cluj şi Maramureş. În Maramureş, ploaia torenţială din această dimineaţă a umflat albia Văii Berchezului iar apa a inundat curţile oamenilor şi terenurile agricole.

Vremea pune probleme şi în restul ţării. Un cod galben de vijelii puternice este în acest moment valabil pentru tot teritoriul României până la ora 23.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Crișul Pietros a luat pe sus o casă și a distrus-o. Familia cu cei patru copii fusese evacuată cu câteva ore înainte