Antena Meniu Search
x

Video Potop peste România, sute de gospodării au fost măturate de ape: "De când sunt eu, aşa ceva n-a mai fost..."

Ploile torenţiale şi vântul puternic au făcut ravagii în România. Sute de gospodării au fost măturate de apele revărsate, care au luat tot în calea lor. Capitala, în schimb, a fost răvăşită de vânt. Zeci de copaci au căzut pe maşini, unul chiar peste un autoturism... aflat în mers. 

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 09:26

Vezi și

În Bihor parcă a venit potopul. Sute de gospodării au fost măturate de şuvoaiele puternice formate în urma ploilor torenţiale căzute ieri. Au luat case, animale şi păsări, şi tot ce agonisiseră oamenii în ultimul an. 

Groază ne e. Mor de frică. Sunt cu doi copii aici, cu animale...

Ce veţi face?

Dumnezeu ştie. 

Pe acelaşi subiect

Am 55 de ani. De când sunt eu, aşa ceva n-a mai fost...

Localnicii din Păcăleşti se uită neputincioşi cum apele le ameninţă munca de o viaţă. Aici, în jumătate de zi, a plouat cât pentru toată luna mai.

Doar în două ore, nivelul Crişului Pietros a urcat cu 35 de centimetri.  

Record de precipitaţii la Stâna de Vale

Potopul vine de pe munte, unde a plouat şi mai mult. La Stâna de Vale s-a înregistrat un record absolut de precipitaţii pentru luna mai, 180 litri pe metru pătrat. Cât pentru două luni. 

Viteza cu care curge râul Crişul Pietros îi sperie şi pe specialişti.

Reprezentant Apele Române: Avem un debit undeva la 140-150 de m cubi pe secunda debit. 

Pompierii au făcut mai multe baraje din saci de nisip, pentru a ţine apa departe de casele oamenilor. 

Iar unde n-au avut saci cu nisip, au folosit un excavator, pentru a improviza un dig din pietriş. O familie cu doi adulţi şi patru copii a fost evacuată în ultima clipă din calea torentului. Pompierii au ajuns la timp să salveze şi animalele dintr-o altă gospodărie.

Peicolul nu a trecut în Bihor. Autorităţile le-au trimis oamenilor mesaje prin Ro Alert în care îi sfătuiesc să se refugieze în zone înalte. 

Ploile au făcut ravagii şi în Maramureş. Disperaţi, oamenii salvează ce mai pot. 

În București, vântul puternic a doborât zeci de copaci peste maşini

În Capiltală nu a plouat, dar vântul a suflat cu putere, peste 60 de kiometri la oră. Rafelele au doborât zeci de copaci peste maşini. Un şofer a trăit şocul vieţii lui.

"Ma pregateam sa ies de pe strada si m-am trezit cu copacul peste mine in spatele masinii. 01 45 Intr-o fractiune de secunda".  

Natura dezlănţuită a pus la pământ arbori şi la malul mării şi a dărâmat o macara în faţa unui hotel din Mamaia. Din fericire, nimeni nu trecea prin zonă.

În Bucegi a nins ca-n plină iarnă, iar temperaturile au coborât chiar şi până la minus 10 grade.

Abia din weekend vremea se va mai încălzi, iar ploile vor bate în retragere. Până atunci, umbrela va fi un accesoriu obligatoriu în mare parte din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Potop peste România, sute de gospodării au fost măturate de ape: "De când sunt eu, aşa ceva n-a mai fost..."