Antena Meniu Search
x

Video Cod roşu şi portocaliu de inundaţii în Bihor. Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au depăşit niveluri maxime istorice

Mai multe râuri din Bihor sunt sub avertizări cod roşu şi portocoliu de inundaţii. O viitură uriaşă s-a pornit de aseară în zona îndiguită a Crişului Negru, iar specialiştii au anunțat că în mai multe zone acesta a atins cote record. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 19.05.2021, 14:41

Vezi și

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Bihor s-a întrunit în timpul nopţii să stabilească noile măsuri. 

Pericolul este unul foarte mare şi de aceea specialiştii sunt în zonă şi monitorizează cursul apelor. Precipitaţiile abundente înregistrate în ultimele 24 de ore au dus la creşteri rapide de niveluri pe râurile Crişul Negru, Boga, Galbena şi Valea Roşie, depăşindu-se nivelurile maxime istorice, a anunţat miercuri Administraţia Naţionale "Apele Române" într-o postare pe Facebook.

Cea mai mare cotă depăşită a fost la staţia Beiuş, acolo unde a fost depăşită cota istorică înregistrată în anul 2000 cu 60 de centimetri şi asta din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă. Tocmai de aceea şi hidrologii au prelungit avertizarea de cod roşu emisă pentru bazinul hidrografic Crişul Negru până mâine la ora 12. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Cod roşu şi portocaliu de inundaţii în Bihor. Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au depăşit niveluri maxime istorice