Meniu LIVE
Search
x

Cresc pensiile românilor de la 1 septembrie. Ministrul Muncii: Este un angajament ferm

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a dat asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie, însă nu a precizat procentul de majorare, ci doar faptul că sunt mai multe scenarii luate în calcul.

De Cornel Preda la 03.08.2020, 21:00
  • Violeta Alexandru a mai spus că așteaptă evaluarea Ministerului Finanțelor înainte de a vorbi despre cifre și sume
  • Ministrul Muncii s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Alba

Aflată într-o vizită de lucru în județul Alba, Violeta Alexandru a declarat că pensiile vor creşte „cu siguranţă” de la 1 septembrie.

Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie şi o determinare pe care o avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face”, a spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a mai spus că așteaptă evaluarea Ministerului Finanțelor înainte de a vorbi despre cifre și sume. 

Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a adăugat că „pensiile vor creşte cu siguranţă”, pentru că Guvernul îşi dă „seama de nevoile pe care le au pensionarii, de a-şi acoperi toate cheltuielile necesare”.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cresc pensiile românilor de la 1 septembrie. Ministrul Muncii: Este un angajament ferm