Antena Meniu Search
x

Video Zeci de arbori au fost mutați pentru a face loc copacilor tineri, în Sibiu. Cu ajutorul unui utilaj special, rădăcinile copacilor rămân intacte

Zeci de arbori de pe o arteră principală din Sibiu sunt scoşi din pământ cu ajutorul unui utilaj special. Maşinăria protejează rădăcinile copacilor şi îi poate muta fără să îi afecteze. Primăria trebuie să introducă utilităţi în zonă, iar săpăturile nu pot înainta altfel. Arborii nu vor dispărea, însă. Rând pe rând sunt replantaţi în alte zone din oraş.

de Redactia Observator

la 03.04.2021, 09:36

Vezi și
  • Zeci de arbori au fost mutați pentru a face loc copacilor tineri, în Sibiu
  • Cu ajutorul unui utilaj special, rădăcinile copacilor rămân intacte

Cu ajutorul acestui utilaj, rădăcinile copacilor smulşi din pământ rămân intacte. Acest lucru permite ca arborii să poată fi plantaţi în alte zone din oraş. 80 de copaci de mari dimensiuni vor fi mutaţi în acest fel. După ce lucrările de infrastructură se vor termina, în locul rămas liber vor fi plantaţi copaci tineri.

Emanuel Constantin Lazăr, Primăria Sibiu: La finalul proiectului pe spaţiul verde nou amenajat vom planta în jur de 200 de arbori noi cu diametre aproximativ asemănătoare.

Echipele sunt pregătite cu toate dotările necesare

Prin această metodă pot fi replantaţi doar copacii cu un diametru mai mic de 35 de centimetri. Dacă în timpul procesului de relocare, tulpina este zgâriată, echipele sunt pregătite să intervină cu un mastic cicatrizant care să prevină infectarea copacilor.

Pe acelaşi subiect

Emanuel Constantin Lazăr, Primăria Sibiu: Mai există în ţară astfel de utilaje dar nu aşa de mari. Este o operaţiune care se desfăşoară în premieră în România, este cea mai amplă operaţiune pe care o face acest utilaj.

''Se pot transplanta arbori în absolut orice anotimp al anului.''

Alexandra Dincă, Primăria Sibiu: Este un proiect finanţat din fonduri europene şi va fi prima arteră dedicată mobilităţii smart din municipiul Sibiu. Prima etapă a proiectului a presupus protejarea şi relocarea copacilor.

Primăria intenţionează să utilizeze metoda relocării arborilor de mari dimensiuni şi în alte cartiere din oraş, pe măsură ce acestea vor intra în reabilitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Zeci de arbori au fost mutați pentru a face loc copacilor tineri, în Sibiu. Cu ajutorul unui utilaj special, rădăcinile copacilor rămân intacte